Συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για το νομοσχέδιο για την απόκτηση των Rafale, ο κύριος Καιρίδης απευθυνόμενος στον Στέλιο Κούλογλου είπε: «Ο δικός μου διαχωρισμός δεν ήταν μεταξύ προδοτών και πατριωτών. Αυτά τα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 για να έρθει στην εξουσία. Όπου όλους εμάς μας κατηγορούσε για γερμανοτσολιάδες. Αυτά σε εσάς, κύριε Κούλογλου. Εγώ τα απεχθάνομαι προσωπικά. Ο δικός μου διαχωρισμός είναι μεταξύ καταστροφολόγων και μπαρουφολόγων από τη μία μεριά, δηλαδή ένας ΣΥΡΙΖΑ, που όταν δεν καταστροφολογεί... μπαρουφολογεί. Το ερώτημα, κύριε Κούλογλου, είναι πολύ συγκεκριμένο: Σήμερα το βράδυ θα ψηφίσετε τα Rafale; Διοτί καλό είναι να λέτε ότι είμαστε υπέρ της άμυνας, ωραία, ότι είμαστε υπερ των φτωχών, ωραία, .... αλλά στην πολιτική, κύριε Κούλογλου, δεν ξέρω πώς έχετε πολιτευθεί μέχρι τώρα, χρειάζοντα επιλογές».

Με σκωπτικό ύφος, ο Στέλιος Κούλογλου αρνήθηκε επί της ουσίας να απάντησει στις κατηγορίες του Δημήτρη Καιρίδη και αρκέστηκε σε μία αναφορά περί άγριου τσακωμού δύο βουλευτών της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνδερίασης στη Βουλή.

«Όχι δεν θέλω να απαντήσω», σημείωσε χαμογελώντας στους δημοσιογράφους του σταθμού. «Θέλω να θυμίσω στον κύριο Καιρίδη ότι δύο βουλευτές της ΝΔ ήρθαν στα χέρια χθες στη Βουλή για τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανασκεύασε μερικώς, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο για «άγριο τσακωμό», ενώ απέφυγε να κατονομάσει τους εμπλεκόμενους.