Απο το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Τσακλόγλου, δήλωσε ότι εξετάζεται η αναγνώριση του κορονοϊού ως παράγοντα κινδύνου υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γεώργιου Μουλκιώτη.

Όπως διευκρίνισε η μόλυνση απο κορονοϊό, θα πρέπει «να έχει συμβεί στη διάρκεια της εργασίας», ενώ χρησιμοποίησε το παράδειγμα του καλοκαιριού, σημειώνοντας πως «είδαμε ομάδες υγειονομικών, οι οποίοι, δυστυχώς, δεν τήρησαν πρωτόκολλα και είχαμε αρνητικότατες συνέπειες»:

«Αυτό δεν είναι εργατικό ατύχημα. Εργατικό ατύχημα είναι κάτι το οποίο παθαίνεις κατά την ώρα άσκησης της εργασίας σου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Γεώργιος Μουλκιώτης, υπενθύμισε ότι το κόμμα του, από την αρχή της πανδημίας έχει καταθέσει πρόταση για την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ σημείωσε ότι χώρες-μέλη της ΕΕ, όπως η Ιταλία και η Γερμανία, αλλά και άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς και η Νότιος Αφρική, «προχώρησαν στην αναγνώριση της Covid-19 ως επαγγελματικής ασθένειας, ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον χώρο της υγείας».

Στη χώρα μας, πρόσθεσε, δεν καταγράφονται και δεν δημοσιοποιούνται επίσημα διαθέσιμα στοιχεία για αναφορά και καταγραφή περιστατικών Covid-19 στους χώρους εργασίας, ούτε ως εργατικά ατυχήματα ούτε ως επαγγελματικές ασθένειες, παρά το γεγονός ότι από τον Μάιο του 2020 υπάρχει σχετική πρόβλεψη της Eurostat».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ