Το κλίμα ανάμεσα στη δημοσιογράφο και στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κατά τη συνέντευξη που έδωσε στο Mega, χθες, Πέμπτη, άρχισε να «δυναμιτίζεται» μετά την ερώτηση της κυρίας Τζίμα στον κ. Χρυσοχοΐδη, για τις διαδηλώσεις και για και ποιος θα αποφασίζει για την επικινδυνότητα μίας διαδήλωσης κάτι που αφήνει πολλά πράγματα στην κρίση του επικεφαλής της δύναμης που θα βρίσκεται στον δρόμο

«Σήμερα που μιλάμε, εδώ και πολλά χρόνια συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα, διαλύονται οι συγκεντρώσεις από πέντε προβοκάτορες, καταστρέφονται πόλεις, σπάζουν βιτρίνες και δυστυχώς δεν έχει πληρώσει ούτε ένας. Λοιπόν αυτά τελειώνουν», απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος ρώτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη για τις εικόνες από τα επεισόδια που συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη και αν υπήρξε κάποια κατάχρηση αστυνομικής βίας, ειδικά σε ένα πλάνο που όπου διακρίνονται δύο άνθρωποι ακινητοποιημένοι στο έδαφος και τον αστυνομικό να χτυπάει τον έναν διαδηλωτή με την ασπίδα.

«Τις είδα τις εικόνες αλλά μόνο που εγώ κι εσείς αυτή τη στιγμή δεν κάνουμε καμιά  έρευνα, θα την κάνει ο συνήγορος του Πολίτη όχι η αστυνομία, ο συνήγορος του Πολίτη θ’ αξιολογήσει εάν αυτό συνιστά υπέρβαση», απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Αυτό το περιστατικό θα το στείλετε προς διερεύνηση», ρώτησε η δημοσιογράφος με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ν’ αποκρίνεται: «Ασφαλέστατα».

«Άρα βρίσκετε κάτι το οποίο χρήζει διερεύνησης;», ρώτησε η Ράνια Τζίμα .

«Άρα θέλω να σας πω το εξής για πρώτη φορά στην ελληνική δημοκρατία με δικό μας νόμο, με νόμο που ψήφισα πριν από λίγους μήνες, μ’ ένα πειθαρχικό δίκαιο, το οποίο είναι από τα πιο πρωτοπόρα στην Ευρώπη, όλες οι καταγγελίες, ό,τι βλέπουμε με τον κίνδυνο, την υποψία ή την πιθανότητα να καλυφθεί, αλλά πηγαίνει στον συνήγορο του Πολίτη», είπε υπουργό Προστασίας του Πολίτη .

«Η δική σας πρώτη αίσθηση για την εικόνα που είδαμε ποια είναι;», ρώτησε η δημοσιογράφος με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ν’ απαντά με ερώτηση.

«Δεν θέλω να πω τίποτα γι’ αυτό. Δεν θέλω βλέποντας ένα περιστατικό να βγάζω αποτελέσματα και συμπεράσματα και θέλω να μου πείτε γιατί η αστυνομία αν ενδεχομένως άσκησε υπέρμετρη βία γιατί δέχθηκε αυτή την επίθεση από τους διαδηλωτές που έπρεπε να διαδηλώσουν ειρηνικά;»

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση εξ όσων μπόρεσα να δω οι δύο άνδρες είναι ακινητοποιημένοι στο έδαφος δεν είναι σε θέση ν’ ασκήσουν βία», απάντησε η Ράνια Τζίμα.

«Δεν είστε συνήγορος του Πολίτη, δεν κάνετε εξέταση, ούτε εγώ θα το κάνω», απάντησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συνέχισε αναφορικά με το περιστατικό:

«Αυτά τα περιστατικά όπως τα είδατε θα πάνε στον συνήγορο του Πολίτη θα εξεταστούν, θα κληθούν όλοι να καταθέσουν, υπάρχουν εικόνες και με βάση αυτά θ’ αποδωσθούν ευθύνες και στους αστυνομικούς αν έχουν κάνει υπέρβαση και στους πολίτες εάν έχουν επιτεθεί ενάντια στις δυνάμεις».

Δείτε το απόσπασμα από το 3:30' μέχρι το 9:20'

Διαβάστε Ακόμα:

Μητσοτάκης από το υπ. Εργασίας: Απασχόληση και κοινωνική συνοχή οι κύριοι πυλώνες του Σχεδίου Ανάκαμψης\

Λάμπρου για Κουφοντίνα: «Δεν θα βγάλουμε τον σκασμό» - Τι απαντά στους επικριτές των «15»