Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο Kontra Channel, ο Νάσος Ηλιόπουλος ξεκαθάρισε πως «οι ευθύνες που προκύπτουν δεν αφορούν στη γνωριμία του πρωθυπουργού ή της κυρίας Μενδώνη με τον κύριο Λιγνάδη, αλλά στην προσπάθειά τους να συγκαλύψουν την υπόθεση».

«Ο κύριος Μητσοτάκης πρέπει να δώσει απαντήσεις. Ποιος έδωσε την εντολή διορισμού του κύριου Λιγνάδη; Ποιος έδωσε την εντολή συγκάλυψης; Πρέπει να μας δώσει απαντήσεις γιατί από τις 6/2 που υπήρξαν επώνυμες φρικιαστικές καταγγελίες δεν πήγαν την υπόθεση στη δικαιοσύνη, και να μας πει πως θα προχωρήσει γρήγορα η έρευνα για το σύνολο των ερωτημάτων που αφορούν στο παρελθόν του κύριου Λιγνάδη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ποιοι εξαπατήθηκαν από τον Λιγνάδη;

«Δυστυχώς η αλαζονεία της εξουσίας του κύριου Μητσοτάκη τον έκανε να πιστευει ότι θα αποσιωπηθεί και αυτή η υπόθεση», δήλωσε, ενώ αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη σειρά των γεγονότων που τεκμηριώνουν την κυβερνητική υπαιτιότητα:

«Στις 6/2, όταν είχαμε την επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ. η κυρία Μενδώνη δεν προσέφυγε στη δικαιοσύνη, αλλά επέλεξε να δεχθεί την παραίτηση του κύριου Λιγνάδη, μιλώντας για 'φήμες' και 'τοξικό κλίμα'.

Στις 15/2 η φωνή του πρωθυπουργού, ο κύριος Ταραντίλης, μας είπε ότι η παραίτηση προέκυψε για δήθεν προσωπικούς λόγους.

Η κυρία Μενδώνη τελικά άλλαξε στάση και μίλησε περί 'εξαπάτησης' μόνο όταν έμαθε για τις μηνύσεις για μη παραγεγραμμένα εγκλήματα. Ποιοι εξαπατήθηκαν από τον κύριο Λιγνάδη; Ήταν και ο κύριος Μητσοτάκης παρών σε συζήτηση μαζί του; Κι από που κι ως που η υπουργός Πολιτισμού αναλαμβάνει καθήκοντα ντεντέκτιβ και ανακριτή;».

Η μη παραίτηση Μενδώνη είναι εξοργιστική

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε, μάλιστα, πως «τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα τόσο με βάση όσα είπε ο κύριος Σκέρτσος - ότι δηλαδή ζητήθηκε η παραίτηση του κύριου Λιγνάδη, και δεν παραιτήθηκε μόνος του - και με βάση το ότι έχουν περάσει 15 ημέρες που ο κατηγορούμενος είχε χρόνο να κινηθεί. Και αυτό δυσκολεύει την έρευνα.

«Μετά από όλα αυτά η παραίτηση της κυρίας Μενδώνη δεν είναι αρκετή, αλλά η μη παραίτησή της είναι εξοργιστική. Η υπουργός πολιτισμού δεν μπορεί να σταθεί στο χώρο, όλοι ζητούν την παραίτησή της.

Και αντί να παραιτηθεί η κύρια Μενδώνη, η κυβέρνηση ανοίγει θέματα πολιτικών φρονημάτων, λέγοντας ότι οι καλλιτέχνες που αντιδρούν είναι αριστεροί».

Διαβάστε ακόμα

Αιχμές Κεφαλογιάννη για Μενδώνη: Υπάρχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη

Κούγιας: Η υπόθεση Λιγνάδη είναι υπόθεση Μενδώνη - Επιχειρηματικά συμφέροντα «χτυπούν» την κυβέρνηση