Στρατιωτικές πηγές από την Αθήνα, διαψεύδουν το περιστατικό και τονίζουν ότι η Πολεμική Αεροπορία πραγματοποιεί καθημερινά προγραμματισμένες εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίο, σε περιοχές που δεσμεύει με NOTAM.

«Παρενόχληση» του «Τσεσμέ» από ελληνικά F-16 κατήγγειλαν οι Τούρκοι

Νωρίτερα όπως ανέφερε δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, «τέσσερα F-16 που ανήκουν στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρενόχλησαν το πλοίο "Τσεσμέ", που πραγματοποιεί επιστημονικές και τεχνικές έρευνες σε διεθνή ύδατα στο Βόρειο Αιγαίο», σε περιοχή δυτικά της Λήμνου.

Σύμφωνα πάντα με το Anadolu, το «ένα από τα τέσσερα  αεροσκάφη προσέγγισε σε κοντινή απόσταση το "Τσεσμέ" και έριξε αερόφυλλα αλουμινίου (τα γνωστά ως «chaffs») σε απόσταση δύο ναυτικών μιλίων».

Μάλιστα επικαλούμενο πήγες του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, το Anadolu έκανε λόγο, ότι δόθηκε «η απαραίτητη απάντηση για την παρενόχληση των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών από το υψόμετρο 1000 μέτρων».

Παράλληλα το Anadolu παρέθεσε και μία σύντομη δήλωση του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ για το «περιστατικό».

«Υπήρξε μία από τις συχνές παρενοχλήσεις από τους Έλληνες γείτονές μας. Η απαραίτητη απάντηση δόθηκε εντός του πλαισίου των κανόνων. Η στάση μας, η αποφασιστικότητα μας και η δουλειά που κάνουμε πάνω σε αυτό το ζήτημα είναι σίγουρη. Κανείς δεν πρέπει ν’ αμφιβάλλει γι’ αυτό».

Διαβάστε Ακόμα:

Ο γαμπρός του Ερντογάν «έσπασε» τη σιωπή του με μηνύσεις και τα 128 δισ. που «εξαφανίστηκαν»

Ανατολική Μεσόγειος: Έρχεται το αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle»