Μενού
  • Α-
  • Α+

Αποφασισμένη να μην ενδώσει στον «εκβιασμό» του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι η κυβέρνηση, όπως επιμένουν κυβερνητικές πηγές, με τις μέρες να μετρούν πλέον αντίστροφα για τον καταδικασμένο εκτελεστή της 17Ν, ο οποίος συνεχίζει την απεργία πείνας του και στέλνει μηνύματα από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, ενώ στην κυβέρνηση προετοιμάζονται για όλα τα σενάρια, χωρίς, όμως, ο βασικός σχεδιασμός να αλλάζει.

Μάλιστα, η εκτελούσα χρέη κυβερνητικής εκπροσώπου Αριστοτελία Πελώνη, η οποία θα ενημερώσει και σήμερα αντί του άρτι παραιτηθέντος Χρήστου Ταραντίλη, ετοιμάζεται να δώσει αναλυτικές απαντήσεις για ό,τι αφορά την υπόθεση Κουφοντίνα, τόσο ως προς το σύννομο της μεταφοράς του στις φυλακές Δομοκού όσο και ως προς τις επόμενες ενέργειες και την εν γενεί στάση της κυβέρνησης. Αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος, πάντως, έλεγε στο reader.gr ότι όλες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν κατά γράμμα, καθώς, ιδίως στην περίπτωση Κουφοντίνα και από τη στιγμή που άλλαξε ο νόμος και δεν μπορούσε πλέον να κρατείται σε αγροτικές φυλακές, οι αρχές δεν ήθελαν να δώσουν πάτημα στον καταδικασθέντα σε πολλάκις ισόβια να προκαλέσει αναταραχή.

Εν τούτοις αυτό δεν συνέβη και στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζονται για «διαβολοβδομάδα», μιας και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι εκκρεμεί η εκτέλεση της απόφασης της Εισαγγελίας Λαμίας για τη λήψη όλων των μέτρων, προκειμένου ο Κουφοντίνας να μείνει εν ζωή και αρμόδιες πηγές διευκρινίζουν ότι θα γίνει οτιδήποτε είναι απαραίτητο. Είναι σαφές, πάντως, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί κάτι, εξ ου και στο Μαξίμου είναι…alert δια παν ενδεχόμενον. Άλλωστε, τόσο η ΕΛ.ΑΣ. όσο και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναπροσαρμόζουν τον σχεδιασμό τους για την καλύτερη φύλαξη στόχων

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, κυβερνητικά στελέχη στέκονται ιδιαιτέρως στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ουσιαστικά ζήτησε από την κυβέρνηση να διασφαλίσει τη μεταγωγή Κουφοντίνα σε άλλη φυλακή από αυτή που κρατείται τώρα, προκειμένου να μείνει στη ζωή. Τα ίδια κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιδεικνύει «επιλεκτική ευαισθησία», ενώ ζητά και κάτι που δεν είναι σύννομο, αντιτείνοντας πως, αν ο κ. Κουφοντίνας έχει ενστάσεις επί της διαδικασίας μεταγωγής, θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα της προσφυγής του στο Κεντρικό Συμβούλιο Μεταγωγών. Παράλληλα, τα ίδια στελέχη έβαζαν στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι επιλέγει να απευθυνθεί στον πυρήνα του «3% των ψηφοφόρων του». Μάλιστα, με βάση κυλιόμενες έρευνες κοινής γνώμης που είναι εν γνώσει του reader.gr φαίνεται ότι η κοινή γνώμη, όχι απλά δεν ασχολείται με την υπόθεση Κουφοντίνα, αλλά αντίθετα επιδεικνύει και αποστροφή ως προς κάθε αίτημα του «Λουκά της 17Ν». Υπό αυτό το πρίσμα, τυχόν υποχώρηση της κυβέρνησης από αυτό που υποστηρίζει πως είναι η γραμμή της νομιμότητας, θα γυρίσει και άμεσα πολιτικά μπούμερανγκ. 

Διαβάστε ακόμα

Κουφοντίνας: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις καταδρομικές επιθέσεις - Αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας

Οργισμένη δήλωση Κούρτοβικ: Ψεύδονται - Ο Κουφοντίνας έχει απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA