Μενού
  • Α-
  • Α+

Με το περιστατικό της Νέας Σμύρνης να προκαλεί για δεύτερη μέρα πολιτικές αναταράξεις, το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε χθες να βγει από τη δύσκολη θέση, στην οποία το ώθησε η αμετροέπεια ενός αστυνομικού οργάνου, παίζοντας τόσο άμυνα όσο και επίθεση.

Η άμυνα συνίσταται στον σαφή διαχωρισμό της θέσης του κυβερνητικού επιτελείου από το γεγονός αυτό καθ’ αυτό, το οποίο περιγράφηκε ως «ενοχλητική εικόνα», τόσο από την Αριστοτελία Πελώνη και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, όσο και ως «αδικαιολόγητη βία» από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Η αντιπίθεση, από την άλλη, εντοπίζεται στη χθεσινή φράση της Αριστοτελίας Πελώνη, εις απάντηση της ερώτησης του reader.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η οποία κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιδιώκει πλατείες νεο-αγανακτισμένων.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι, η υπομονή της κοινωνίας εξαντλείται, χρειάζεται ψυχραιμία και ισορροπία απ’ όλους. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν, ενώ η κοινωνία βρίσκεται σ’ αυτό το οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεο-αγανακτισμένων, όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Προφανώς τα τρικάκια δεν ήταν τυχαία, ήταν τρικάκια της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Υποθέτω ότι δεν τυπώθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά. Θα συνιστούσαμε στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να συστήσει ο ίδιος με το λόγο του την τήρηση των μέτρων, αντί ν’ αναζητεί σημαίες ευκαιρίας, εύκολης δημαγωγίας», είπε χθες με νόημα η κ. Πελώνη, αντανακλώντας τις εσωτερικές συζητήσεις που έγιναν και κατά τον χθεσινό πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πέραν του περιστατικού υπέρμετρης αστυνομικής βίας αυτό καθ’ αυτό, κυβερνητικοί επιτελείς εστιάζουν σε μια προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «στήσει» ένα σκηνικό έντασης και όξυνσης, με φόντο μια σειρά ενεργειών των προηγούμενων εβδομάδων. Κορωνίδα, βεβαίως, ήταν οι πορείες για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, από τις οποίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διαχώρισε τη θέση του, ενώ στις πρώτες συμμετείχε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Ευρύτερα, κυβερνητικά στελέχη εντοπίζουν μια «ατζέντα κοινωνικής έντασης» από μέρους της Κουμουνδούρου, ήτοι μια προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ να τοκίσει στην οργή και στην έλλειψη υπομονής των πολιτών μετά από έναν χρόνο πανδημίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, διόλου απαρατήρητη δεν πέρασε χθες από το κυβερνητικό επιτελείο η παρέμβαση του καθηγητή Αιματολογίας της Σορβόννης Γρηγόρη Γεροτζιάφα, ο οποίος έχει εσχάτως καταστεί τακτικός συνομιλητής του Αλέξη Τσίπρα και συμμετείχε στην πρόσφατη παρουσίαση του νέου ΕΣΥ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεροτζιάφας, μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση του στο Facebook κάλεσε τα κόμματα της Αριστεράς να προκαλέσουν λαϊκές κινητοποιήσεις, βγαίνοντας από τον «φόβο» της πανδημίας, αν και στην ίδια ανάρτηση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι έκανε την Αττική…Μπέργκαμο. Κυβερνητικά στελέχη, δε, κατέγραφαν ως ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέδρασε στην ανακοίνωση της ΝΔ για τον κ. Γεροτζιάφα, ο οποίος ανήκει σε μια ευρύτερη task force επιστημόνων, με την οποία συνομιλεί ο κ. Τσίπρας για υγειονομικά θέματα.

Διαβάστε ακόμα

Ένταση στην Πανόρμου μεταξύ αστυνομίας και νεαρών – Δείτε βίντεο

Απειλές για τη ζωή του ισχυρίζεται πως δέχεται ο Κυρανάκης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA