Σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου, σχετικά με την καταδίκη του Παύλου Πολάκη, για ισχυρισμούς εναντίον του εκκλιπόντος Βασίλη Μπεσκένη, ξεκίνησε την ομιλία στη συζήτηση στην Ολομέλεια για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

«Ο Μπεσκένης δεν πρόλαβε να δει την δικαίωσή του. Δεν περιμένω καμία ευαισθησία από τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Μπροστά στην υπεράσπιση των θέσεών τους δεν ορρωδούν προ ουδενός».

Σχετικά με την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε σχετικά με το άρθρο 3 ότι «δεν ικανοποιεί όσους από την Αριστερά περίμεναν χωρισμό κράτους – εκκλησίας. Θα ήταν οξύμωρο ένας πρωθυπουργός που ενημερώνει πρώτα τον μακαριώτατο για τη Συμφωνία των Πρεσπών και ξηλώνει τον υπουργό Παιδείας του κατ’ απαίτηση της εκκλησίας, να προχωρήσει τον διαχωρισμό».

Για το άρθρο 16, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσπάθησε να στρέψει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ το επιχείρημα της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ πως «όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού είναι δημόσια». «Αυτό το επιχείρημα είναι υπέρ της δικής μας πρότασης. Τι λέτε εσείς; Ότι τα ιδιωτικά θα επικρατήσουν. Εμείς λέμε ότι θα ανταγωνίζονται και θα γίνουν καλύτερα» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ακόμα «είναι λυπηρό που δεν θα επιτευχθεί η διακομματική συναίνεση και να μην βλέπουμε τα παιδιά μας να φεύγουν στο εξωτερικό για να σπουδάσουν». Τέλος, σχετικά με το άρθρο 86, ανέφερε «Η κ. Παπακώστα ψήφισε το άρθρο 86, μια κατάπτυση κατά τη δική της έκφραση ρύθμιση. Όπως και ο κ. Κουρουμπλής. Εγώ δεν ήμουν βουλευτής. Πείτε τουλάχιστον ένα συγγνώμη. Έχω κάνει σκοπό της ζωής μου, ότι το παρόν άρθρο 86 είναι υπεραρκετό για να βάλει στη φυλακή τους υπουργούς που έχουν παρανομήσει. Και θα το δείτε».