«Έντεκα χρόνια στο κοινοβούλιο, τέτοια λαμογιά σε νομοσχέδιο δεν έχω ξαναδεί» τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη αναφορικά με τη σύμβαση παραχώρησης του Θριασίου Εμπορευματικού Κέντρου.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε συγκεκριμένα: «Τέτοια λαμογιά σε νομοσχέδιο δεν έχω ξαναδεί. Έχει γίνει ένας διαγωνισμός. Στον διαγωνισμό αυτό οι όροι προέβλεπαν 20 εκατομμύρια ντούκου και 235.000 τετραγωνικά μέτρα δυνατότητα δόμησης. Αρχικοί ενδιαφερόμενοι 33. Τελικός πλειοδότης ένας. Κι έρχεται η κυβέρνηση. Έξυπνα ο υπουργός δια νόμου φυσικά, διότι διαφορετικά θα πήγαινε κατευθείαν στον Κορυδαλλό, δεν θα πέρναγε καν από Ειδικό Δικαστήριο και κάνει 975.000 τα μέτρα και μειώνει την προκαταβολή στα 10 εκατομμύρια. Μετά από τον διαγωνισμό».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε δε τον Χρήστο Σπίρτζη, να ελέγξει τους συνεργάτες του αν «κάποιος τα πήρε» και αναφερόμενος στις πληροφορίες περί Προανακριτικής Επιτροπής για την Υγεία κατέληξε προειδοποιώντας τον: «προκαταρκτική δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχει καμία ποινική ευθύνη υπουργού. Αντίθετα αυτό που κάνετε σήμερα κ. Σπίρτζη να είστε σίγουρος ότι θα ελεγχθεί μέχρι κεραίας».

Ο υπουργός Υποδομών «σήκωσε το γάντι», απορρίπτοντας κατηγορηματικά τις κατηγορίες και αποδίδοντας τις αιτιάσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σε παραπληροφόρησή του από διάφορους, διαβεβαιώνοντας ρητά ότι δεν υπήρξε ποτέ προκήρυξη διαγωνισμού με άλλους όρους παρά μόνο αυτή που κατατέθηκε στην Κομισιόν κι εγκρίθηκε από αυτή. «Σας καταθέτω την προκήρυξη του διαγωνισμού. Έχει δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της Ε.Ε. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν υπάρχει άλλη προκήρυξη ούτε με 20 εκατομμύρια ευρώ ούτε με άλλους όρους. Αν το βρείτε να μου το δείξετε και μένα. Από την αρχή ήταν αυτοί οι όροι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ως προς τους όρους δόμησης, δε, διέψευσε ότι υπάρχει δυνατότητα τετραπλασιασμού δόμησης, τονίζοντας ότι η σύμβαση ορίζει ξεκάθαρα ως «ταβάνι» τα 240.000 τετραγωνικά και παράλληλα ότι ο νόμος που είχε περάσει αφορούσε μόνο στο ύψος, ώστε να είναι ενιαίοι οι συντελεστές για όλα τα εμπορικά ακίνητα της ΓΑΙΑΟΣΕ και για όλα τα εμπορευματικά κέντρα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιστροφής στην Κομισιόν 235 εκατομμυρίων ευρώ.