Συνεχίζεται από το Σαββατοκύριακο, η κόντρα που έχει ανοίξει μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δεσμεύσεις του προέδρου της τελευταίας, για τα ζητήματα της αγοράς εργασίας, όπως τα ανέπτυξε στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της, η υπουργός Εργασίας «Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στους τομεάρχες του κόμματός του, επανέλαβε ότι η ΝΔ αναλαμβάνει τη δέσμευση να καταργήσει "το μειωμένο μισθό για νέους κάτω των 25, το λεγόμενο υποκατώτατο μισθό, όπως τον βάφτισαν οι αθεόφοβοι προπαγανδιστές"».

Η Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Μητσοτάκης, για μια ακόμη φορά, κατήγγειλε το ίδιο του το κόμμα, το οποίο ως κυβέρνηση θέσπισε, βάφτισε και επέβαλε με νόμο, τον υποκατώτατο μισθό».

Η κ. Αχτσιόγλου, αναφέρει ακόμα ότι ο αρμόδιος τομεάρχης και άλλοτε υπουργός Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης «υπερηφανευόταν για τη θεσμοθέτηση του υποκατώτου μισθού». Η υπουργός επαναφέρει μάλιστα και παρέμβαση του Γιάννη Βρούτση από το 2013, σε ημερίδα του Alba College, με θέμα «Η νεανική απασχολησιμότητα στην Ελλάδα», στην οποία και έλεγε:«Εξορθολογήσαμε τη διαδικασία προσδιορισμού των αμοιβών στην οικονομία, ώστε η εξέλιξή τους να συμβαδίζει με την παραγωγικότητα ανά κλάδο και επιχείρηση. Δημιουργήσαμε, για πρώτη φορά, στην Ελλάδα έναν αξιόπιστο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού στην οικονομία που συμβαδίζει με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έναν μηχανισμό που βασίζεται στην κοινωνική διαβούλευση και τα πραγματικά δεδομένα της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Παράλληλα, θεσμοθετήσαμε ειδικό μισθό για νέους κάτω των 25 ετών (subminimum wage)».

Καταλήγοντας στη δήλωσή της, η Έφη Αχτσιόγλου, καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μετρήσει πόσοι "αθεόφοβοι προπαγανδιστές" βρίσκονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων των τομεαρχών της ΝΔ την ώρα της ομιλίας του».