Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου για την εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε για το Σκοπιανό, άφησαν το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μέσω συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν.

Τον λόγο πρώτος πήρε ο κ. Κοτζιάς - κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του με τον κ. Παππά - και όταν ρωτήθηκε για το εναλλακτικό σχέδιο του υπουργού Άμυνας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν θα μιλήσω για αλλά θέματα. O υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ για να ακούγεται όταν μιλάει».

Από την πλευρά του ο κ. Παππάς, κληθείς να απαντήσει στο ίδιο ερώτημα, σχολίασε πως «αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς, πρέπει να μιλάνε μετρημένα».

Ο Νίκος Κοτζιάς και ο Νίκος Παππάς υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με αντικείμενο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η εφαρμογή του Μνημονίου Συνεργασίας αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ενισχύσει τις δυνατότητες της χώρας μας στους τομείς της εμπορικής και οικονομικής διπλωματίας, να ενισχύσει τις συνεργασίες με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας μέσω της ενδυναμωμένης και διευρυμένης παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό και να συμβάλλει στην προσέλκυση νέων επενδύσεων», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.