Φόρμες αιτήσεων για διαβατήρια και όχι διαβατήρια, είναι τα έντυπα που φέρουν το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και προκάλεσαν αρκετό θόρυβο, μετά την είδηση που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alfa της πΓΔΜ, στην οποία ισχυρίζονταν πως η γειτονική χώρα προμηθεύτηκε 240.000 διαβατήρια με το σημερινό συνταγματικό της όνομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, οι σκοπιανές αρχές έχουν προμηθευτεί 240.000 φόρμες αιτήσεων που κάνουν όσοι θέλουν να εκδώσουν διαβατήρια και σε αυτές. Σε αυτή την παραγγελία, αναφερόταν η πληροφορία του τηλεοπτικού σταθμού Alfa.  Άλλωστε η Συμφωνία των Πρεσπών, που μέσα στις επόμενες ημέρες περνά από την Βουλή της πΓΔΜ και έπειτα ανοίγει ο δρόμος για την κύρωσή της και στην ελληνική Βουλή, προβλέπει ότι η γειτονική χώρα οφείλει να πάρει «όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η καινούργια ονομασία να αναγράφεται σε νέα επίσημα έγγραφα, αλληλογραφία και συναφές υλικό». 

Ακόμα αν η πληροφορία ίσχυε, θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα συνοχής στην πλειοψηφία που η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεντρώσει αξιοποιώντας τις διαρροές των υπόλοιπων κομμάτων.