«Άκυρο» στις ενστάσεις του Πάνου Καμμένου περί... ακυρότητας της; ορκωμοσίας του Τέρενς Κουίκ, έριξε όπως ήταν αναμενόμενο ο Πρόεδρος της Βουλής σε απαντητική του επιστολή προς τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.  Απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο Νίκος Βούτσης αναφέρει ότι «ουδέν μεμπτό συνέβη» και αποδίδει τις ενστάσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ σε «πιθανή άγνοια ή διαφορετική ερμηνεία».

Ο Πρόεδρος της Βουλή αναφέρει ακόμα ότι «η αναπλήρωση της έδρας είναι στη διακριτική ευχέρεια του κόμματος με το οποίο εκλέχθηκε ο παραιτηθείς βουλευτής και ότι μπορεί το κόμμα να επιλέξει τη μη αναπλήρωσή του δεν ευσταθεί». Σε ό,τι αφορά τα όσα αναφέρει ο Πάνος Καμμένος πως ο Νίκος Βούτσης «όφειλε να του αποστείλει επιστολή διάλυσης ΚΟ των ΑΝΕΛ», ο Πρόεδρος της Βουλής απαντά συγκεκριμένα: «Δεν έχω δικαίωμα να στείλω τέτοια επιστολή αδυναμίας λειτουργίας μίας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ούτε έχω στείλει πουθενά κάτι τέτοιο. Η διαδικασία γίνεται αυτομάτως από τις υπηρεσίες της Βουλής. Πρόκειται για πάγιους κανόνες και διοικητικές πράξεις που εφαρμόζονται αυτομάτως».

Καταλήγοντας, ο Νίκος Βούτσης, αναφέρει στην επιστολή του «Δεν υπάρχει κανένα θέμα για να απευθύνω ερώτημα προς το Επιστημονικό Συμβούλιο. Δεν υπάρχει αντικείμενο προς ερώτηση. Είναι όλα πολύ σαφή, δεν υπάρχουν διιστάμενες απόψεις. Τα υπόλοιπα είναι πολιτική κριτική κι ο καθένας έχει το δικαίωμα να την κάνει»