«Ο Τσίπρας έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ δεξιά για να απευθυνθεί στην Αριστερά», τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, αναφορικά με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για διεύρυνση στην κεντροαριστερά, μέσω κινήσεων όπως η «Γέφυρα», ενώ προβλεψε πως δεν θα υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα από τις συγκεκριμένες προσπάθειες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλαβάνος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ FM τόνισε πως «ο Τσίπρας έχει αριστερά αφετηρία αλλά πολύ δεξιά κατάληξη». «Είναι σαφές από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως είδαμε μέτρα ακραία που ούτε κατά διάνοια δεν είχε τολμήσει να πάρει η Νέα Δημοκρατία», τόνισε, χαρακτηριστικά, ο κ. Αλαβάνος.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του «Σχεδίου Β'», «τα υπόλοιπα είναι φιγούρες και κινήσεις εντυπωσιασμού παρότι δεν έχουν πρόσωπα, μπας και παραπλανήσουν ένα μέρος της κοινής γνώμης».

«Διάφοροι περιφερόμενοι εδώ και χρόνια, τώρα περιφέρονται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ», σχολίασε ο κ. Αλαβάνος, με αφορμή την εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας Προοδευτικών Πολιτών- Γέφυρα».

«Οι "53" πού ήταν όταν ερχόταν το τρίτο Μνημόνιο και τα νομοθετήματα για τη δημόσια περιουσία; Δεν έχουν καμία υπόσταση στην κοινή γνώμη», σχολίασε ο Αλέκος Αλαβάνος, στρέφοντας τα βέλη του και εναντίον της ομάδας των «53» στο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δεν νομίζω ότι έχουμε μια τάση ανάκαμψης απο τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Αλέκος Αλαβάνος.