Την ελπίδα του να πρόκειται για fake news εξέφρασε ο Αλβανός πρόεδρος Ιλίρ Μέτα, ερωτώμενος σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά περί «στρατού που δεν αναγνωρίζει τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας».

«Φυσικά, δεν ανησυχώ για το λόγο ότι, οι διοικητές των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αλβανικός Στρατός, γνωρίζει τα σύνορά του και δεν υπάρχει καμία αξίωση σε άλλη χώρα, σαν δημοκρατική χώρα που είμαστε» ανέφερε ο Ιλίρ Μέτα στο διεθνές συνέδριο των δημοσιογράφων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης «South East Europe Medi Forum».

Ο Ιλίρ Μέτα, ανέφερε συγκεκριμένα: «Κυκλοφόρησε μια ιστορία που ελπίζω να είναι ψεύτικη – fake news- όπου ένας πρώην υπουργός της γειτονικής χώρας, είπε ότι ο στρατός της χώρας δεν αναγνωρίζει τα σύνορα της Αλβανίας. Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι ακόμη και όταν αυτές οι ειδήσεις είναι αληθινές και όταν είναι ψεύτικες. Εδώ είναι ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης να διατηρούν την απόσταση από κάθε χειραγώγηση που αυξάνει τη ρητορική και μας απομακρύνει από τη συνεργασία».