Υπαινιγμούς άφησε ο ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής Γιώργος Αμυράς για το ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε: «Αν μου στείλει τώρα μήνυμα και μου δώσει το ελεύθερο, μπορώ να σας πω. Να μας πει και αν έχει αναλάβει δεσμεύεις και έναντι ποίων;». 

Κάλεσε δε τον επικεφαλής του Ποταμιού να δημοσιοποιήσει ηχογραφήσεις και πρακτικά της κλειστής σύσκεψης που έγινε αναφορικά με το σκοπιανό ζήτημα. 

«Θα έλεγα στον Θεοδωράκη να βγάλει στη δημοσιότητα όλα τα ηχητικά για να έχει εικόνα ο κόσμος. Από μένα έχει το ελεύθερο να βγάλει τα πρακτικά της σημαντικότερης σύσκεψης που συμμετείχα όσο ήμουν στο Ποτάμι. Αν θέλει να συνεχίσει αυτόν τον βρώμικο πόλεμο, με παράνομες πρακτικές, να τα βγάλει στη δημοσιότητα. Να απαντήσει όμως γιατί ήθελε να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών; 

«Αποχωρήσαμε εννέα βουλευτές από το Ποτάμι και στο μυαλό του Θεοδωράκη ήταν στραβός ο γιαλός» ανέφερε για τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού.