Έφτασε η ώρα των ανακοινώσεων για τα ονόματα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, με το ραντεβού να δίνεται για την ερχόμενη Δευτέρα, στις 18:00, στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς.

Ο κ. Μπακογιάννης πέρασε όλες τις προηγούμενες ημέρες «κλειδώνοντας» τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τον συνδυασμό του, τόσο ως προς τους υποψηφίους δημοτικούς όσο και ως προς τους υποψηφίους διαμερισματικούς συμβούλους. 

Σημειωτέον, το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη δεν θα έχει γενικά ονόματα-κράχτες, αλλά ένα αμάλγαμα επιτυχημένων στους τομείς τους και εξ ου αναγνωρίσιμων ανθρώπων, αλλά και αρκετών νέων προσώπων.

Παράλληλα,, ο κ. Μπακογιάννης καταφέρνει να προσελκύει στελέχη από όλες τις πτέρυγες του νυν δημοτικού συμβουλίου: έχει στο πλευρό του τους εκλεγμένους με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, Θανάση Πλεύρη και Δημήτρη Κωνσταντάρα, οι οποίοι δεν θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι βέβαια, ενώ και ο Χρήστος Τεντόμας που ετοιμαζόταν να διεκδικήσει τη δημαρχία με δικό του συνδυασμό στηρίζει τον Κώστα Μπακογιάννη και θα είναι στο ψηφοδέλτιό του. Ακόμα, στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου είναι οι πρώην αντιδήμαρχοι, προερχόμενοι από το ψηφοδέλτιο Καμίνη, Γιώργος Αποστολόπουλος και Ανδρέας Βαρελάς. Ακόμα, από την παράταξη Καμίνη προέρχεται και η δικηγόρος Μελίνα Δασκαλάκη, η οποία έχει διατελέσει και πρόεδρος του δημοτικού ραδιοφώνου Αθήνα 9,84. Ο Νίκος Βαφειάδης, ο οποίος είχε εκλεγεί με τον Νικήτα Κακλαμάνη, είναι στο πλευρό του κ. Μπακογιάννη, ενώ και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Αβραμίδης, ο οποίος είχε κατέβει με το «Παναθηναϊκό Κίνημα» και είχε πάρει κάνει μια αξιόλογη καταγραφή με 6.500 σταυρούς, θα είναι υποψήφιος. Ακόμα, θα υπάρχουν και άλλα πρόσωπα, όπως ο γνωστός πολιτικός συντάκτης Ανδρέας Κωνσταντάτος, η Αλεξία Έβερτ, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μενέλαος Σπυράκος και η Νατάσα Ρόβα, η οποία έχει θητεύσει στο πλευρό σημαντικών πολιτικών στελεχών, όπως ο Λουκάς Παπαδήμος και ο Γκίκας Χαρδούβελης. Τέλος, από τη νέα γενιά προέρχεται ο Στέλιος Μαριδάκης, γιος του ιστορικού προέδρου των Κρητών της Αθήνας Γιώργου Μαριδάκη, αλλά και η δικηγόρος Πόλα Δαμιανού.