Την απόφασή του να μην διεκδικήσει εκ νέου την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ανακοίνωσε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Κεντρικής Ελλάδας.

Άλλωστε από το πρωί της Παρασκευής είχε γίνει γνωστή η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, στον αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανό, προοικονομώντας ουσιαστικά την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Ο ίδιος ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθάρισε ότι ο Φάνης Σπανός είναι η επιλογή της Περιφερειακής Ομάδας, ενώ για την θητεία του, τόνισε: «Όπως ανέβαινα τα σκαλιά λίγο με έπιασε μια συγκίνηση. Καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά τα χρόνια, εγώ έχω δώσει όλο μου το «είναι» στην Περιφέρεια Στερεάς. Δεν σημαίνει πως τα έκανα όλα καλά. Μόνο όποιος δεν δουλεύει δεν κάνει λάθη. Αισθάνομαι όμως μια υπερηφάνεια και αισθάνομαι ότι αυτή την δέσμευση που είχα αναλάβει όχι μόνο απέναντι στους ανθρώπους της Στερεάς αλλά και απέναντι στον εαυτό μου και στη συνείδησή μου, την έχω κρατήσει. Ποια δηλαδή; Να κυκλοφορώ στους δρόμους της Περιφέρειας με ψηλά το κεφάλι».

Για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη, ο Κώστας Μπακογιάννης, σημείωσε: «Είναι άνθρωπος καθαρός, δουλευταράς, έντιμος και ακέραιος. Είναι η συνέχεια της ομάδας μας».