Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παραίτησης της υποψήφιας ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μυρσίνης Λοΐζου μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα ότι επί 69 μήνες εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Παρότι αρχικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος «κάλυψε» τη Μυρσίνη Λοΐζου, εντούτοις πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου φαίνεται πως υπήρξε διάχυτος προβληματισμός από την καταδικαστική απόφαση που αποκαλύφθηκε εις βάρος της κυρίας Λοΐζου.

Η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει άμεσα τη Μυρσίνη Χρηστίδου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, σημείωσε πως «η Μυρσίνη Λοΐζου αναδεικνύει το το αξιακό πλαίσιο των επιλογών Τσίπρα.

«Εμείς έγκαιρα ασκήσαμε κριτική στις προκλητικές τοποθετήσεις της κυρίας Λοΐζου για την βία και την τρομοκρατία. Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας  συμπληρώνουν το προφίλ των υποψηφιοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, αναφορικά με τη Μυρσίνη Λοΐζου. 

«Κατά συνέπεια  αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο το αξιακό πλαίσιο των επιλογών του κύριου Τσίπρα», κατέληξε ο κ. Χρηστίδης. 

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης, πρόκρινε κι αυτός με τη σειρά του την απόσυρση Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο.

«Ναι, νομίζω πρέπει να αποσυρθεί. Όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα, παρά την γενικευμένη υποκρισία που υπάρχει, γιατί βλέπετε στο δημόσιο στίβο πόσα πρόσωπα ελέγχονται».

«Κάθε Έλληνας πολίτης, ιδιαίτερα όποιος εκτίθεται στο δημόσιο στίβο πρέπει να είναι καθαρός», ανέφερε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με αποκάλυψη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα η υποψήφια ευρωβουλευτής επί 69 μήνες εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της μητέρας της, η οποία είχε πεθάνει.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του δικαστηρίου, η κυρία Λοΐζου δεν δήλωσε το θάνατο της μητέρας της και εισέπραξε παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες.

Μέχρι σήμερα, η κυρία Λοΐζου δεν έχει πληρώσει τίποτα και με τις προσαυξήσεις το ποσό έχει φτάσει τα 94.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις 28 Φεβρουαρίου 2017 καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών σε 2 χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος.