«Θεσμικό πραξικόπημα» χαρακτήρισε τις έκτακτες κρίσεις στην Ελληνική Αστυνομία, ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας παράλληλα για «εξόφθαλμες παρεμβάσεις της πολιτικής ηγεσίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ανέφερε συγκεκριμένα: «Δύο μήνες πριν από τις προγραμματισμένες τακτικές κρίσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε ένα πρωτοφανές θεσμικό πραξικόπημα επιβάλλοντας έκτακτες κρίσεις στην αστυνομία με εξόφθαλμες παρεμβάσεις της σημερινής πολιτικής ηγεσίας της. Είναι ο λόγος που οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα αλληλοκαταγγέλλονται, προφανώς για το ποια θα έχει το πάνω χέρι στην αστυνομία.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει ανενόχλητος σε μία ακόμη πρεσβεία ενώ αστυνομικοί δέχονται για μια ακόμη φορά επίθεση από κακοποιούς που καταγγέλλεται ότι αποφυλακίσθηκαν με τον νόμο Παρασκευόπουλου».

Ο τομέαρχης Προστασίας του Πολίτη δεν αφήνει μάλιστα στο απυρόβλητο και την εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία, υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα, τονίζοντας πως «παρά τους λεονταρισμούς και τις απειλές της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Παπακώστα για παραίτηση, η προϊστάμενή της υπουργός κ. Γεροβασίλη και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ υλοποίησαν την τελευταία πράξη των έκτακτων κρίσεων που εν κρυπτώ είχαν δρομολογήσει».