Αντιδράσεις προκαλεί το καταναλωτικό δάνειο ύψους 100.000 που έλαβε ο Παύλος Πολάκης από την Attica Bank.

Ο ίδιος ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης απαντώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα που δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ είπε: 

«Bγάλατε επιτέλους μια είδηση ικανή να προκαλέσει αληθινή έκπληξη σε όλους τους κατοίκους αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας: ένας εν ενεργεία αναπληρωτής υπουργός αναγκάζεται να καταφύγει σε τραπεζικό δανεισμό βάζοντας υποθήκη το σπίτι του (η αξία του οποίου ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ την αξία του δανεισμού) για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του οικογενειακού και πολιτικού του βίου!!! Πράγματι, στη χώρα όπου Υπουργοί και βουλευτές ζούσαν επί δεκαετίες πολυτελή και ανέφελο βίο, διεξάγοντας γιγαντιαίες προεκλογικές καμπάνιες, χωρίς να αναρωτιέται κανείς, ούτε ασφαλώς η εφημερίδα σας, για το πού έβρισκαν τα χρήματα (τα οποία πάντα προέρχονταν από «οικογενειακές περιουσίες» ή «από επιχειρηματική δραστηριότητα» των συζύγων τους ή ακόμη και από τον ιδρώτα της εργασίας τους βρε αδελφέ, διότι ήταν όλοι δουλευταράδες και νοικοκύρηδες) βρέθηκε ο ...... κουζουλός που αντί να προτιμήσει την ανεπίσημη «διευκόλυνση» από «φίλους» επιχειρηματίες (οι οποίοι βέβαια με τη σειρά τους προσέφευγαν σε τραπεζικές χρηματοδοτήσεις με εγγυήσεις «ΑΕΡΑ») ή από τους πόρους που διαθέτει το ίδιο το Υπουργείο του, πήγε και χρεώθηκε για πολλά χρόνια στις Τράπεζες για να μπορέσει να επισκευάσει το σπίτι του και να πληρώσει τους λογαριασμούς του». 

Γεωργιάδης: Να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε το ύψος του δανείου ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις για να αποδειχθεί ο ισχυρισμός του ότι παλαιότερα έβγαζε πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και καταστράφηκε οικονομικά όταν έγινε υπουργός.

Σε άλλη συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό «Θέμα», είπε ότι τα εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα δεν μπορούν να δανειοδοτούνται με τις ίδιες διαδικασίες με τους απλούς πολίτες.

«100.000 ευρώ καταναλωτικό δάνειο δεν παίρναμε ούτε πριν την κρίση» είπε επίσης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου.

«Ούτε καν μπορεί να ονειρευτεί τέτοιο δάνειο ένας πολίτης. Έχει προνομιακή μεταχείριση» σχολίασε ο γραμματέας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης.