«Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω τη στρατιωτική ηγεσία, την πολιτική ηγεσία, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους εθνοφύλακες και τους στρατιώτες γιατί ο καθένας και η καθεμιά έβαλαν ένα λιθαράκι στην εφαρμογή ενός προγράμματος εν μέσω οικονομικής κρίσης, που περιόρισε τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Αμυνας κατά 60%» ανέφερε ο κ. Καμμένος και συνέχισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε αλλά και τους άλλους υπουργούς της κυβέρνησης και τους υπουργούς αναπληρωτές και υφυπουργούς που πέρασαν από το υπουργείο».

Μέσα σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΝ η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον Πάνο Καμμένο.

Στην τελετή παρέστησαν σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου -εκτός του Α/ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, που εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλεξή Τσίπρα.

Στην ομιλία του ο κ. Καμμένος τόνισε πως φεύγει με το κεφάλι ψηλά ενώ σημείωσε πως το σημαντικότερο επίτευγμα της θητείας του είναι η διατήρηση της συνοχής του στρατεύματος, παρά τις τεράστιες μειώσεις στον προϋπολογισμό του υπουργείου.

Παράλληλα ευχαρίστησε το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για την άψογη συνεργασία που είχαν ενώ βούρκωσε και ανέφερε πως «αν έγιναν λάθη ζητώ δημοσίως συγγνώμη αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αυτά δεν έγιναν εσκεμμένα».

Τέλος ο κ. Καμμένος δήλωσε πως μέχρι να γίνουν οι κρίσεις τα καθήκοντα του απερχόμενου AΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, αναλαμβάνει ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος.