Στην πρόταση που διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, το κόμμα του να ψηφίσει προς αναθεώρηση δυο συνταγματικά άρθρα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τελευταίος να ανταποδώσει με ψηφίζοντας προς αναθεώρηση τα άρθρα 16 και 24, απάντησε σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο πρωθυπουργός.                                             

«Το Σύνταγμά μας, απαιτεί συναίνεση. Είναι παράδοξο αντί για συναίνεση να προτείνετε τζόγο. Βάλ’τα όλα μέσα κι όποιος νικήσει παρ’ τα όλα» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση. Ο πρωθυπουργός εκτίμησε ακόμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να μετατρέψει τις επόμενες εκλογές σε «συνταγματικό δημοψήφισμα», λέγοντας χαρακτηριστικά «Πάνω στις υπαρκτές διαφωνίες για διατάξεις του Συντάγματος, ο ένας να ψηφίσει τις απόψεις του άλλου, προκειμένου να μετατραπεί η επόμενη εκλογική διαδικασία σε συνταγματικό δημοψήφισμα. Αυτή η πρόταση έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το γράμμα και τη λογική του ίδιου του νομοθέτη. Το προτείνετε τη στιγμή που γνωρίζετε ότι οι διαφορές των κομμάτων μας, δεν είναι τωρινές. Αναφερθήκατε στην προηγούμενη διαδικασία την οποία από κοινού βουλευτές ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ξεκίνησαν. Γιατί δεν τα καταφέρατε τότε; Γιατί δεν συμφωνήσατε τότε; Να ανοίξουν όλα; Και γιατί το άρθρο 16 το περιβόητο; Και το ΠΑΣΟΚ τότε είχε άλλη άποψη. Όχι ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά η βάση του Κινήματος».

«Αποκάλυψα το πολιτικό παιχνίδι που παίζετε. Σας προκάλεσα λέγοντας ότι δεν θα παίξουμε παιχνίδι με τον ΠτΔ και ότι θα προτείνουμε τον Παυλόπουλο. Αποφύγατε να αναφέρετε μέχρι και το ονοματεπώνυμο. Μέχρι σήμερα είχα την αίσθηση ότι Σαμαράς – Γεωργιάδης δεν σας επιτρέπουν να λέτε «Βόρεια Μακεδονία». Σήμερα διαπιστώνω ότι δεν σας αφήνουν να πείτε ούτε το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μην μοιράζετε θέσεις γιατί θα είστε και πάλι στα έδρανα της αντιπολίτευσης μετά τις εκλογές».