Να αμφισβητήσει το περιβόητο «ηθικό πλεονέκτημα» του κόμματός του, ήρθε ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Ολοένα μοιάζουμε με τους προηγούμενους σε πολλά και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος» σημείωσε ο Νίκος Φίλης, μιλώντας από το βήμα της συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν είμαστε διαφορετικοί πρέπει να το αποδεικνυουμε κάθε στιγμή με ύφος και ήθος» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Δεν έκρυψε μάλιστα, ότι τα «βέλη» του έχουν στόχο τον Νίκο Παππά, ο οποίος πρόσφατα «τσουβάλιασε» την κριτική Φίλη στην ΕΡΤ, με εκείνη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην συγκεκριμένη φράση μάλιστα του Νίκου Παππά, ο κ. Φίλης, απάντησε καλώντας όλους να διαβάσουν το ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ και σημείωσε σχετικά «Δεν είναι Δεξιοί οι άνθρωποι, δεν είναι του Μητσοτάκη, όπως ειπώθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα».

Και συνέχισε: «Εάν είναι μία πολιτική λανθασμένη, αυτή είναι το πρόβλημα όχι η αποκάλυψη της. Από εκεί χάνουμε». «Το θέμα της ΕΡΤ δεν είναι δευτερεύον, ούτε παρωνυχίδα» σημείωσε ο Νίκος Φίλης μπροστά στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι κομβικό θέμα αριστερής διακυβέρνησης».

Ο πρώην υπουργός, σημείωσε πως έχει θέσει ο ίδιος το θέμα επανειλημμένως στα όργανα του κόμματος, χωρίς όμως ποτέ η εν λόγω συζήτηση να διεξαχθεί. «Θα υποστούμε μεγάλη πολιτική ζημιά» προεξόφλησε ο ίδιος, για να εξηγήσει «Ο Σαμαράς έπεσε και από το θέμα της ΕΡΤ, που την έκλεισε. Δεν είναι παρωνυχίδα, είναι κρίσιμο θέμα».