Με μια αμιγώς αυτοδιοικητική πλατφόρμα, μήνυμα υπέρ των συναινέσεων στον χώρο της αυτοδιοίκησης, αλλά και ένα σαφές περίγραμμα για το πώς πρέπει να διοικηθεί ο δήμος της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα (18:30) και επισήμως την υποψηφιότητά του για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Στον πολυχώρο της Πειραιώς 117 ο κ. Μπακογιάννης, σε ένα λιτό σκηνικό, χωρίς μεγάλους προλόγους, αλλά και με πιο «χαλαρό» στήσιμο onstage, αναμένεται να κάνει μια ομιλία που θα έχει δύο σκέλη: αφενός θα τονίσει τον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του, ανατρέχοντας στη διαδρομή του στον δήμο Καρπενησίου και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αλλά και τους λόγους για τους οποίους οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση και, αφετέρου, θα περιγράψει τις προτεραιότητές για την επόμενη μέρα στον δήμο Αθηναίων.

Ο κ. Μπακογιάννης αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στο σκέλος της καθημερινότητας, περιγράφοντας τα αναγκαία βήματα για μια σειρά κρίσιμων τομέων, όπως η καθαριότητα, η ασφάλεια και ο φωτισμός του δήμου, ενώ θα επισημάνει, ότι μπορεί να υπάρχουν πολιτικές διαφορές μεταξύ των δημοτών, στην αυτοδιοίκηση, όμως, και στο πώς πρέπει να διοικηθεί ο δήμος της Αθήνας υπάρχει σημαντικό περιθώριο για συνεννόηση ως προς το δέον γενέσθαι.

Τέλος, ο κ. Μπακογιάννης αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα και το όνομα του συνδυασμού, με το σύνθημα «Ξεκινάμε μαζί για να φέρουμε τα κάτω πάνω» να παίζει εδώ και μερικές ημέρες, ενώ αμέσως μετά θα ρίξει το βάρος του στο να… περπατήσει απ’ άκρη σ’ άκρη τον δήμο της Αθήνας, συνομιλώντας με τους δημότες.