Δεν είναι μυστικό ότι οι διεθνείς επαφές του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτή την περίοδο ειδικά, γίνονται με το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Με τις εκλογές να έρχονται όλο και πιο κοντά, ο πρόεδρος της ΝΔ, σε όλες τις συζητήσεις που έχει με πολιτικούς, αλλά και επενδυτές και παράγοντες της αγοράς, μιλά ως δυνάμει πρωθυπουργός και εστιάζει στο τι αλλαγές θα επιφέρει αυτός, προκειμένου να αλλάξει το κλίμα στην ελληνική οικονομία, να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη έναντι των εταίρων και των διεθνών αγορών και να μπει η χώρα σε αναπτυξιακή τροχιά. 

Με αυτή τη στρατηγική κατά νου, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε προ ολίγων ημερών στη γερμανική πρεσβευτική κατοικία στην Αθήνα με εκπροσώπους μεγάλων γερμανικών επιχειρήσεων. Με αυτή τη στρατηγική, επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε και σήμερα το πρωί με 20 περίπου εκπροσώπους μεγάλων επενδυτικών ομίλων και εταιρειών, με έδρα τις ΗΠΑ, το Λονδίνο, τη Ζυρίχη, τη Γερμανία, αλλά και την Ασία.

Στο ξενοδοχείο Bayerischer Hof του Μονάχου, ο πρόεδρος της ΝΔ συνομίλησε ανοιχτά με αυτή την ομάδα των εκπροσώπων σημαντικών επενδυτικών οργανισμών αναφορικά με την πολιτική και την οικονομική κατάσταση της χώρας, μετά την τυπική έξοδο από το Μνημόνιο, για το πρόγραμμα της ΝΔ αναφορικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και τις πολιτικές προτάσεις του κόμματος για την τόνωση της αναπτυξιακής δυναμικής της χώρας, αλλά και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, πριν από το προγραμματισμένο ορόσημο του Οκτωβρίου.

Για να αντιληφθεί κανείς την εμβέλεια των στελεχών των επενδυτικών οργανισμών που είδαν τον κ. Μητσοτάκη, αξίζει να αναφερθεί ότι στο ραντεβού πήγαν, μεταξύ αρκετών άλλων, δύο κορυφαία στελέχη της Moore Capital που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται assets αξίας άνω των 10 δις δολαρίων, εκπρόσωπος της γερμανικής επενδυτικής τράπεζας Hauck and Aufhauser, εκπρόσωπος του λονδρέζικου Fund Lansdowne Partners, εκπρόσωπος της εταιρείας Cell Medica που εξειδικεύεται σε καινοτόμες τεχνολογίες υγείας, εκπρόσωπος του fund Broad Reach Investment Management που εξειδικεύεται σε αναδυόμενες αγορές, αλλά ακόμα και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της Αυστρίας. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, τα στελέχη που πήγαν στο ραντεβού με τον κ. Μητσοτάκη θα έρχονταν ούτως ή άλλως στο Μόναχο για τη Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας, αλλά επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με τον πρόεδρο της ΝΔ, προεξοφλώντας εν πολλοίς πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Κατά πληροφορίες, δε, πολλοί εξ αυτών που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο του Μονάχου έχουν ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας, αλλά, σε αυτή τη φάση, τηρούν στάση αναμονής και αναμένουν, κατά βάση, τις πολιτικές εξελίξεις, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.