Σε διάψευση των σχετικών δημοσιευμάτων για συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στις 5/11, μια μέρα πριν ανακοινωθεί η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, προέβη το γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

«Η Αρχιεπισκοπή διεψεύδει κατηγορηματικά πληροφορίες και διαλόγους που δημοσιεύθηκαν στην «Αυγή», το ”Documento” και την «Εφημερίδα των Συντακτών» σχετικώς με συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ. Τέτοια συνάντηση με αυτό το περιεχόμενο δεν υπήρξε ποτέ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα και πηγές της ΝΔ επέμεναν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε καμία γνώση της συμφωνίας, πριν αυτή ανακοινωθεί από τους κ.κ. Τσίπρα και Ιερώνυμο. ««Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το σίγουρο είναι ότι δεν είχε καμία γνώση, ούτε πληροφόρηση για τη συμφωνία πριν ανακοινωθεί», έλεγαν από την οδό Πειραιώς.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ το πρωί αναφερόταν σε σχετική συνάντηση. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η μυστική συνάντηση αυτή έγινε στη Μονή Πετράκη στις 8 το πρωί -κατόπιν αιτήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην κατ' ιδίαν επαφή που είχαν, κατά την εφημερίδα, ο αρχηγός της ΝΔ φέρεται να παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τη στάση του Αρχιεπισκόπου, ζητώντας  να μην προχωρήσει περαιτέρω στις συνεννοήσεις του με την κυβέρνηση και να αφήσει την υπόθεση για αργότερα όταν θα εκλεγεί εκείνος πρωθυπουργός. Το επιχείρημά του, σύμφωνα με την ΕΦΣΥΝ, βασίστηκε στη θέση ότι «ο Τσίπρας είναι άθεος», ενώ «εγώ είμαι χριστιανός».