Το «διαζύγιο» Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αρχίζει να δείχνει τις πρώτες του συνέπειες. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, φαίνονται να σπρώχνουν τους πρώην εταίρους τους να αποδεικνύουν την ύπαρξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε κάθε ψηφοφορία, αρχής γενομένης από το νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου, από κοινού με τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τρία από τα άρθρα του νομοσχεδίου για το ΑΣΕΠ. 

Αυτό σημαίνει ότι το νομοσχέδιο, δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο μόνος που ψήφισε υπέρ, δεν διαθέτει παρά 145 βουλευτές. Το κυβερνών κόμμα, προχώρησε σε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, που θα αποδείξει πως το στηρίζουν και οι υπόλοιποι 6 βουλευτές που χρειάζεται. 

Η ονομαστική ψηφοφορία, προγραμματίζεται για αύριο Τετάρτη, ενώ αναμένεται να είναι η πρώτη με πολλές ακόμα να ακολουθούν. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής σημείωσε: «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145 βουλευτές και περιμένουμε από τους ΑΝΕΛ να πει αν στηρίζουν ή όχι το νομοσχέδιο, διότι χωρίς στήριξη ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλειοψηφία. Ό,τι δεν ψηφιστεί, απορρίπτεται από το Κοινοβούλιο. Καλή αρχή να την έχουμε αφού αποφασίσατε να συνεχίσετε να κυβερνάτε».