Ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση τάχθηκε η Βουλή, με τις 157 ψήφους των παρόντων. 

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγορείται για άρνηση υποβολής ελέγχου από την Τροχαία στην... κινηματογραφική καταδίωξη από την Αθήνα ως την εκλογική του περιφέρεια, μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε για εσχάτη προδοσία του πολιτεύματος, καθώς από το βήμα της Βουλής είχε προτρέψει τον Ιούνιο του 2018 και ενόψει της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ηγεσία του στρατού να συλλάβει τον πρωθυπουργό, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Το «πράσινο φως» έδωσε η Ολομέλεια της Βουλής και για την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κυρίτση. Υπέρ της άρσης της ασυλίας, που είχε ζητήσει και ο ίδιος ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τάχθηκαν 136 βουλευτές, κατά 19 και 2 δήλωσαν «παρών». Ο Γιώργος Κυρίτσης με υπόμνημά του ξεκαθάρισε πως θέλει να αποδείξει ενώπιον του δικαστηρίου την αθωότητά του για δύο ομόφωνες αποφάσεις που είχε πάρει το Διοικητικό Συμβούλιο του «Αθήνα 9,84», του οποίου ήταν μέλος.

Όπως τονίζει στο υπόμνημά του ο κ. Κυρίτσης, τόσο ο ίδιος όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ τού «Αθήνα 9,84» δεν φέρουν καμία ευθύνη για τις δύο αποφάσεις που πήραν ομόφωνα, εγκρίνοντας, το 2008, το πρόγραμμα χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων και την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό του αμφιθεάτρου του ραδιοφωνικού σταθμού στο Γκάζι.

«Δεν έκανα κάτι παράνομο, δεν ωφελήθηκα και πιστεύοντας στη δικαιοσύνη επιθυμώ την άρση ασυλίας μου», καταλήγει, στο υπόμνημά του, ο κ. Κυρίτσης.