Για «αυταρχική κυβέρνηση Τσίπρα και λοιπών προθύμων», κάνει λόγο σε δήλωσή του ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκη, στον απόηχο του συλλαλητηρίου χθες στο Σύνταγμα, προσθέτοντας ότι «πανικόβλητη μπροστά στην οργή των Ελλήνων έριξε μόλις χθες μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσει το συλλαλητήριο». 

Ο κ. Αυγενάκης κάνει λόγο για κυβέρνηση μειοψηφίας που «επιμένει να κινείται μόνη απέναντι στην πλειοψηφία των Ελλήνων που θέλουν εκλογές». «Οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν», τονίζει.

«Τις επόμενες ώρες, η κυβέρνηση φέρνει τη Συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο. Προειδοποιούμε την κυβέρνηση, τον κ. Τσίπρα και τον κ. Βούτση να μην τολμήσουν μια «κατεπείγουσα» συζήτηση και ψήφιση άρον άρον. Θυμίζουμε ότι οι Σκοπιανοί διεξήγαγαν συζήτηση στο δικό τους κοινοβούλιο που κράτησε περισσότερο από 3 ολόκληρους μήνες, εμείς γιατί τόση βιασύνη..;  Η συζήτηση για τις Πρέσπες θα πρέπει γίνει με την άνεση του χρόνου που η σοβαρότητά που οι περιστάσεις επιβάλλουν.  Θα πρέπει να ακουστούν όλοι και όλα στη Βουλή και όλοι οι βουλευτές να αναλάβουμε την ευθύνη μας απέναντι στην Ιστορία», υπογραμμίζει ο κ. Αυγενάκης. «Η Συμφωνία δεν πρέπει να ψηφιστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο», καταλήγει στη δήλωσή του ο γραμματέας της ΝΔ.