Το πολιτικό ταλέντο του Έλληνα πρωθυπουργού και η ψήφιση μια εμβληματικής Συμφωνίας όπως αυτή των Πρεσπών, μπορούν να μετατρέψουν τον Αλέξη Τσίπρα σε ιστορική φιγούρα, σύμφωνα με αρθρογράφο του πρακτορείου Bloomberg. 

Ο ίδιος βέβαια, τον έχει περάσει... γενεές δεκατέσσερις λίγο νωρίτερα, τονίζοντας πως όχι μόνο οι πολίτες «δεν θα θυμούνται τη θητεία του ως περίοδο ανάκαμψης» αλλά και πως οι «αριστεροί τον θεωρούν προδότη», ενώ προεξοφλεί την εκλογική του ήττα, τονίζοντας πως «Τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα τα διορθώσουν οι καλύτεροι γνώστες της οικονομίας και πιο ικανοί διάδοχοί του του Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες μεθόδους με αυτές των κεντρώων κυβερνήσεων στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία».

Το άρθρο πάντως χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών και την ενδεχόμενη κύρωσή της από την ελληνική Βουλή, «ιστορική ευκαιρία» για τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας πάντως την πρόσφατη κυβερνητική κρίση «σχεδιασμένη από Καμμένο και Τσίπρα».

«Ο πρωθυπουργός ήταν σίγουρος ότι θα παραμείνει στη θέση του έως τον Σεπτέμβριο, ως επικεφαλής μιας μειοψηφικής κυβέρνησης ή τουλάχιστον θα έχει αρκετό χρόνο για να περάσει κάποια τελευταία μέτρα ακόμη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του κατώτατου μισθού και άλλων μέτρων για την ελάφρυνση των μέτρων λιτότητας που είχε πάρει η Ελλάδα για να μπορέσει να διασωθεί» αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος του Bloomberg.