«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης παραποιεί την αλήθεια» απάντησε ο Σπύρος Δανέλλης, ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού, που διεγράφη το πρωί της Δευτέρας από τον Σταύρο Θεοδωράκη, μετά την πρόθεσή του να στηρίξει την κυβέρνηση στην αυριανή ψηφοφορία, στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος κατά την ομιλία του νωρίτερα επιτέθηκε στον πρώην βουλευτή του Ποταμιού λέγοντας ότι «υπερψήφισε την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης της κυβέρνησης και σήμερα την υπερψηφίζει».

«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος, με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει συνεχώς πόσο ευρωπαϊστής και φιλελεύθερος είναι. Σχετικά με την αναφορά του στη στάση μου στην ψήφο άρσης της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν από έξι μήνες. Νομίζω ότι επίσης με εντυπωσιακό τρόπο παραποιεί την αλήθεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δανέλλης, ο οποίος στη συνέχεια εξήγησε τη στάση του στην πρόταση μομφής που είχε καταθέσει προ εξαμήνου το κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι γνωστό και είδε το φως της δημοσιότητας εκείνον τον καιρό το ότι η προσωπική μου άποψη – επειδή η ψήφος αυτή άμεση σχέση με το Μακεδονικό- ήταν ότι το κόμμα για να είναι συνεπές έπρεπε να απέχει από τη διαδικασία. Δεν έγινε αποδεκτό και για να μη δημιουργήσω πρόβλημα στο κόμμα μου ακολούθησα την κομματική γραμμή. Είπα όμως όταν έλεγα ναι στην ψήφο που είχε ζητήσει η ΝΔ “εξαιρουμένου του Μακεδονικού”» συνέχισε ο κ. Δανέλλης.

«Μπορεί να μην είχε πρακτική σημασία είχε όμως ουσιαστική και πολιτική σημασία. Και επειδή, σε όλη μου τη δημόσια διαδρομή μου, γνώμονάς μου ήταν πάντα η συνέπεια στις αρχές και στη συνείδησή μου και σε ένα τέτοιο ζήτημα που είναι ταυτοτικό και συνειδησιακό, ήταν αδύνατο να κάνω διαφορετικά», υπογράμμισε. 

«Η δημοκρατία απαιτεί έναν άλλον πολιτικό πολιτισμό και όχι την ευκολία της μικροκομματικής αξιοποίησης της κάθε στιγμής. Η κοινωνία μας, μέσα σε σύγχυση, σε οργή, είναι εύκολο θύμα και εύκολο θήραμα χειραγώγησης από τους εχθρούς της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού, όσοι πιστεύουν πραγματικά στον Κοινοβουλευτισμό, πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί σε αυτά τα ζητήματα» κατέληξε.