Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο της Αθήνας, ανακοινώνει επίσημα σήμερα ο νυν περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, Κώστας Μπακογιάννης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στον χώρο «Peiraios 117 Academy» στο Γκάζι και ξεκινά στις 18:30. Λίγες μέρες πριν την παρουσίαση είχε δημοσιοποιηθεί και το πρώτο βίντεο της υποψηφιότητας, το οποίο και περιελάμβανε τα συνθήματα: «Ξεκινάμε για να σηκωθούμε ψηλότερα» και «Ξεκινάμε μαζί γιατί η Αθήνα μας ανήκει».

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας, σημείωναν πως «ο Κώστας Μπακογιάννης έχει υπάρξει ένας πολύ καλός Δήμαρχος Καρπενησίου, ένας πολύ αποτελεσματικός Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας». Παράλληλα για την επίσημη στήριξή του, σημείωναν «Eίμαστε σίγουροι ότι θα είναι και ένας πολύ επιτυχημένος δήμαρχος Αθηναίων που θα κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της πρωτεύουσας. Άλλωστε οι περισσότερες ιδέες και προτάσεις του ευθυγραμμίζονται πλήρως με το σχέδιο της ΝΔ για την Αυτοδιοίκηση».

Ποιοι δίνουν το «παρών»

Στο πλευρό του Κώστα Μπακογιάννη, που παρουσιάζει την υποψηφιότητά του για τον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας, βρίσκονται οι θείες του Αλεξάνδρα και Κατερίνα Μητσοτάκη, αλλά και η αδερφή του Αλεξία Μπακογιάννη. Αρκετοί είναι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται στο Γκάζι. Μεταξύ άλλων η Νίκη Κεραμέως, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Κώστας Κοντογεώργος. 

Στον χώρο και οι ιστορικοί συνεργάτες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκης, Γιάννης Πευκιανάκης και Μανούσος Γρυλλάκης. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η Ντόρα Μπακογιάννη απουσιάζει, καθώς αναρρώνει από χειρουργείο στο πόδι της.