Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στην επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, μετά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον Νίκο Βούτση ώστε να μη γίνουν αλλαγές επί του Κανονισμού.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής να παρουσιάσει την επιστολή του πρωθυπουργού αλλά αφού δεν τίθεται θέμα αλλαγής στον κανονισμό, ο κ. Βούτσης αρνήθηκε λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν προτίθεμαι να κάνω καμία αλλαγή στον κανονισμό, άρα δεν τίθεται θέμα να παρουσιάσω την επιστολή». 

Τόσο η Νέα Δημοκρατία μέσω της εκπροσώπου της, Μαρία Σπυράκη, όσο και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου του Κινήματος Αλλαγής μίλησαν για παραβίαση του Συντάγματος και «εξευτελισμό» του Νίκου Βούτση στην επιστολή του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, η κα Σπυράκη επέμεινε στα περί εκβιασμού του Αλέξη Τσίπρα από τον μέχρι προσφάτως κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο και αναφερθείσα στην επιστολή του κ. Τσίπρα προς τον πρόεδρο της Βουλής μίλησε για «περισσή αλαζονεία» του πρωθυπουργού, ο οποίος απευθύνεται στον Νίκο Βούτση «σαν να είναι υφιστάμενός του».

«Ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής είχαν εξαγγείλει αλλαγή στο κανονισμό της βουλής εκβιαζόμενοι από τον συνεταίρο τους. Μετά από τις αντιδράσεις μας και τη γενική κατακραυγή ο κ.Τσίπρας έκανε πίσω.  Άδειασε και τον κ. Βούτση στον οποίο έδωσε οδηγίες σαν να πρόκειται για υπάλληλο του, να πάρει κατά παραγγελία γνωμάτευση. Παρακμή και εκφυλισμός» ανέφερε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά ενώ ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου έκανε λόγο για «ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής στη νομοθετική εξουσία και εξευτελισμό του τρίτου τη τάξει πολιτειακού άρχοντα από τον πρωθυπουργό». «Η επιστολή του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Βουλής, αποτελεί μία ωμή παραβίαση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής, όπως και οποιασδήποτε διάκρισης των εξουσιών», δήλωσε.

Για «πανηγυρική και θρασεία ομολογία» του κ. Τσίπρα ότι ο ίδιος είχε δώσει την εντολή να ευτελιστεί η κοινοβουλευτική τάξη, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Πάνου Καμμένου έκανε λόγο νωρίτερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος.