«Αν πάμε σε διαγραφή, τότε θα υπάρχει πρόβλημα με την κοινοβουλευτική μας ομάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, όταν κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την τύχη του βουλευτή του κόμματός του, Γιάννη Σαρίδη ο οποίος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό. 

Ο Βασίλης Λεβέντης, στις δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «FM 100» δεν έκρυψε πάντως την δυσφορία του σχετικά με την ψήφο του βουλευτή του. «Υπάρχει πρόβλημα όταν ενεργείς αντίθετα με τη γραμμή του κόμματος. Θα το δούμε το θέμα με ψυχραιμία». Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν πρόκειται να επιλέξει την διαγραφή, αντίθετα «αφήνουμε τον βουλευτή να δράσει μόνος του. Εμείς ως κόμμα του Κέντρου έχουμε αξίες και αρχές. Πάντα στη νεότερη ιστορία τα κόμματα του Κέντρου δεχόντουσαν πισώπλατες μαχαιριές και προσπαθούσαν να τα εξοντώσουν, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί με την Ένωση Κεντρώων». 

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, ο Βασίλης Λεβέντης επανέλαβε την εκτίμησή του, περί προοπτικής «κωλοτούμπας» του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «οι πολιτικές εξελίξεις θα τρέξουν πολύ γρήγορα». Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές και πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Έτσι ο κ. Τσίπρας θα πετάξει την μπάλα στον κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ θα αναγκαστεί να κάνει κωλοτούμπα και να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρότι σήμερα δηλώνει σε κάθε τόνο ότι είναι αντίθετοι με τη συγκεκριμένη συμφωνία. Εάν παρ’ ελπίδα η ΝΔ δεσμευτεί ότι δεν θα δώσει το όνομα της Μακεδονίας, τότε μπορούμε να στηρίξουμε τον σχηματισμό κυβέρνησης χωρίς να επιζητούμε καρέκλες εξουσίας».

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης δεν «μάσησε» τα λόγια του για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, παρά τα σενάρια για προσέγγιση του κόμματός του και εκείνου του Πάνου Καμμένου. Αντίθετα σημείωσε χαρακτηριστικά: «Αυτοί ευθύνονται που με τις επιλογές τους έστειλαν τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών στις Πρέσπες και υπέγραψαν τη μειοδοτική συμφωνία».