Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους και τον εργολάβο για την πορεία υλοποίησης του έργου και σημείωσε πως είναι απαραίτητο για την Κρήτη, επισημαίνοντας πως θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια. Επίσης ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα επισκεφτεί την Κρήτη ο οδικός άξονας να είναι ολοκληρωμένος.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε σύντομη στάση στους Αγίους Δέκα και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη για την περιοχή, ενώ σε καφενείο της περιοχής είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με κατοίκους, μεταξύ των οποίων ήταν μια 69χρονη πολύτεκνη μητέρα 7 παιδιών που έχει περισσότερα από 20 εγγόνια αλλά και αρκετά δισέγγονα, κάτι που εξέπληξε τον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως μετά επισκέφθηκε τη Γεωργική Σχολή στον Αμπελούζο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία της. Τον κ. Μητσοτάκη ενημέρωσε η διευθύντρια της σχολής Μαρία Χαλκιαδάκη και η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, οι οποίες εξήγησαν στον πρόεδρο της ΝΔ τη σπουδαιότητα της σχολής για τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα πλην όμως δεν έκρυψαν την θλίψη τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς όπως διευκρίνισαν στον κ. Μητσοτάκη, φοιτούν μόλις επτά μαθητές.

Η κ. Χαλκιαδάκη σημείωσε ότι χρειάζεται διεύρυνση της ειδικότητας της σχολής προκειμένου να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των νέων αγροτών, με τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίζει πως η ανάγκη να βελτιωθεί η παραγωγικότητα μέσα από τη γνώση, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας λογικής που πρέπει να επικρατήσει στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Η βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από την γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή. Σε δυο βασικούς άξονες πρέπει να κινηθούμε. Ο ένας είναι να εκπαιδεύουμε τους νέους αγρότες σε θέματα τεχνολογίας και επιπλέον να σιγουρευτούμε ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν τη γνώση για να τα καταφέρουν. Βλέπω όμως ότι έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στην έκταση και τα θερμοκήπια της σχολής, ενώ προσκύνησε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στην έκταση της σχολής.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ και οι συνοδοί του κατευθύνθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς και μετά την εκεί ξενάγηση κατευθύνθηκε στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης Φαιστού στις Μοίρες, όπου ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους. Κατά την ομιλία του απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στη νεολαία στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση αναφερόμενος ξανά στην υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης.

O κ. Μητσοτάκης και τα στελέχη της ΝΔ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με εκπροσώπους Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Κρήτης, το Προεδρείο της Ομάδας Αμπελουργών και Ελαιοπαραγωγών Κρήτης και Εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Μεσσαράς στην αίθουσα του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, στο πρώην Δημαρχείο Τυμπακίου.

Η περιοδεία στον νομό Ηρακλείου θα ολοκληρωθεί με επισκέψεις στα χωριά Ασήμι και Πύργος, όπου θα τον υποδεχθούν κάτοικοι της περιοχής. Αργά το απόγευμα του Σαββάτου θα επισκεφθεί το Πέραμα και τα Ανώγεια του νομού Ρεθύμνου. 

Φωτογραφίες: Flashnews.gr & Cretapost.gr