Διαβούλευση επί του καταστατικού του κόμματος ξεκινά εκ νέου η ΝΔ, ενόψει και του γαλάζιου συνεδρίου που θα γίνει στις 14-15 και 16 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με την αξιωματική αντιπολίτευση να μπαίνει στην τελική ευθεία των προετοιμασιών. 

Έτσι, με επιστολή του, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ζήτησε από τους συνέδρους να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το καταστατικό ηλεκτρονικά, μέσα από ένα σύγχρονο σύστημα διαβούλευσης. Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Ο λόγος είναι πλέον στα στελέχη της παράταξης. Ο καταστατικός μας χάρτης διαμορφώνεται όχι από μια κλειστή ομάδα, αλλά μέσα από την ενεργό συμμετοχή των συνέδρων. Στόχος μας, το κόμμα να είναι περισσότερο οργανωμένο, πιο λειτουργικό, πιο δυναμικό, περισσότερο εξωστρεφές, δίπλα στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, έτοιμο να ανταποκριθεί στις εκλογικές μάχες που έρχονται».

Στο συνέδριο της ΝΔ, το τελευταίο πριν τις εκλογές, θα συμμετάσχουν πάνω από 2.000 σύνεδροι, οι οποίοι εξελέγησαν στις εσωκομματικές διαδικασίες του Μαΐου για προέδρους νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόεδρος του συνεδρίου έχει οριστεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ μεγάλο μέρος της ευθύνης έχει πέσει στους ώμους του γενικού διευθυντή του κόμματος Νίκου Παπαθανάση. Τέλος, στο συνέδριο θα εκλεγεί η νέα Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, η οποία στη συνέχεια θα εκλέξει και γραμματέα για το κόμμα, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να εμφανίζεται ως φαβορί για ανανέωση της θητείας του.