«Η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα δάνεια, αν δεν κατορθώσει αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στους επενδυτές», αναφέρει η Die Welt σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Η αρθρογράφος εκτιμά ότι η κυβέρνηση «δεν πρόλαβε να πάρει στα χέρια της τον προϋπολογισμό και άρχισε πάλι να μοιράζει δωράκια σε οικογένειες, ιδιοκτήτες ακινήτων, αγρότες, δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, καταναλωτές». Και αυτό, όπως παρατηρεί, «ενώ η Ελλάδα δεν έχει επιστρέψει στις αγορές και το δημόσιο χρέος της φτάνει στο ιλιγγιώδες 178% του ΑΕΠ».

«Τα κόκκινα δάνεια έχουν επιβαρύνει τα βιβλία των τραπεζών. Το ΔΝΤ δίνει διαβεβαιώσεις περί βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους το πολύ μέχρι το 2038» αναφέρεται, επίσης, στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο «αν η χώρα δεν καταφέρει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της στους επενδυτές, τότε, στην χειρότερη περίπτωση, θα χρειαστούν νέα δάνεια», κάτι που «θα ήταν καταστροφή για την Ε.Ε.».

Αναφερόμενη στα προβλήματα των ελληνικών τραπεζών, η αρθρογράφος επισημαίνει ότι «με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών έχει συμφωνηθεί ότι μέχρι το τέλος του χρόνου τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα περιοριστούν σε περίπου 65 δισ. ευρώ». Αυτό, όπως γράφει, «θα ήταν ένα τεράστιο κατόρθωμα, το οποίο (ωστόσο) θα επιβάρυνε τα ίδια κεφάλαια των τραπεζών».

«Αλλά και αν ακόμη εκπληρωνόταν ο στόχος, το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων θα ήταν δεκαπλάσιο του μέσου όρου στην Ευρωζώνη. Αυτό θα καθυστερούσε ακόμη περισσότερο την οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας σε μία συγκυρία τόσο ευμετάβλητη, με τα οικονομικά στοιχεία της Ιταλίας και της Γαλλίας να επιβαρύνουν το κλίμα ακόμη περισσότερο», καταλήγει το δημοσίευμα.