Νέα δημοσκόπηση για το δήμο Θεσσαλονίκης παγιώνει τη διαφορά του υποψηφίου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ταχιάου, από τη δεύτερη στην «κούρσα» σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, και υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτουπούλου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα καταγράφει η έρευνα της Marc για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, ο Νίκος Ταχιάος, προηγείται στην πρόθεση ψήφου με ποσοστό 21,6%, ενώ η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου, βρίσκεται στο 11,0%, με τη διαφορά τους είναι στις 10,6 μονάδες.

Στην τρίτη θέση, με ποσοστό 8,8%, είναι ο υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής, Σπύρος Βούγιας, ενώ στην τέταρτη θέση και με ποσοστό 8,1% βρίσκεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος δεν πήρε το χρίσμα από τη «γαλάζια» παράταξη και κατεβαίνει ως «αντάρτης».

Ακολουθούν, εξάλλου, ακόμα δύο υποψήφιοι από τη Δεξιά: Ο πρώην βουλευτής, νομάρχης και μετέπειτα περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης (6,0%) και ο κεντροδεξιός πρώην αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας (5,5%).

Σε μικρότερες ποσοστά κινούνται ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος (2,7%), ο κεντροαριστερός Πέτρος Λεκκάκης (2,3%), ο πρώην κεντροδεξιός αντιπεριφερειάρχης Χάρης Αηδονόπουλος (2,1%) και ο πρώην αντιδήμαρχος Μάκης Κυζιρίδης (1,6%), ενώ τελευταίος φιγουράρει ο Οικολόγος Μιχάλης Τρεμόπουλος (1,6%).

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ερώτημα «αν είχατε τη δεύτερη Κυριακή να επιλέξετε ανάμεσα στο Νίκο Ταχιάο και την Κατερίνα Νοτοπούλου, ποιον θα προτιμούσατε για δήμαρχο;», το 48,3% επιλέγει τον κ. Ταχιάο και το 23,6% την κυρία Νοτοπούλου, ενώ το 28,1% δηλώνει «Δεν ξέρω / Δεν απαντώ».