Για στρεβλή ανάγνωση έκθεσης του του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατηγορεί η Ρένα Δούρου, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια της προσάπτει κατηγορίες... πρωταθλητισμού στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Από την πλευρά της, η Περιφερειάρχης, απαντά πως «η Περιφέρεια Αττικής όχι μόνο δεν έχει χρέη αλλά, αντιθέτως, έχει ταμειακά διαθέσιμα ύψους 347 εκατ. ευρώ, ενώ οι ληξιπρόθεσμεες οφειλές κινούνται κάτω από το 1% του συνόλου των πληρωμών της Περιφέρειας Αττικής (δηλαδή είναι μόλις 1,7 εκατ. ευρώ)».

Ειδικότερα, η Περιφέρεια υπογραμμίζει ότι «αυτό που αναφέρει η Έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αφορά σε μια παροδική αύξηση ληξιπρόθεσμων οφειλών, (εξαιτίας της αύξησης αρμοδιοτήτων χωρίς το απαραίτητο προσωπικό στο σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017».

«Το πρόβλημα» σύμφωνα με την Περιφέρεια «αντιμετωπίστηκε και λύθηκε εντός του 2017, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Δεκέμβρη του 2017 να έχουν ήδη μειωθεί στο μισό, και σήμερα να κινούνται κάτω από το 1% του συνόλου των πληρωμών της Περιφέρειας Αττικής (δηλαδή είναι μόλις 1.7 εκ. Ευρώ)».

Επιπλέον σημειώνεται ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας ήταν «εκείνη που σχεδίασε, ωρίμασε και υλοποιεί ένα τεράστιο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της». Για του λόγου το αληθές, υποδεικνύει «μπορεί ο καθένας να ανατρέξει στις δημοσιευμένες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου ή στα 414 έργα συνολικού συμβατικού κόστους ύψους 383 εκατομμυρίων ευρώ, που υλοποιεί σήμερα η Περιφέρεια Αττικής σε όλους τους δήμους της Αττικής και αφορούν έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, αστικών αναπλάσεων, κοινωνικών και πολιτιστικών υποδομών, οδικής ασφάλειας, κ.ά.».