Έφτασε το βράδυ της Τρίτης στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ και η σύζυγός του, Έλκε Μπουντενμπέντερ, ύστερα από πρόσκληση που τους είχε απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλοπούλου.

Τον Σταϊνμάιερ και τη σύζυγό του υποδέχθηκε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ μαζί με τη σύζυγό του ενώ στιγμιότυπα από την άφιξη του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας ανάρτησε η γερμανική Πρεσβεία στο Twitter.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του Στάινμαϊερ

Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης ο Γερμανός Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ αμέσως μετά, στις 10:20, ακολουθεί η τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, η κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο και οι δηλώσεις στον Τύπο. 

Στις 12:00 το πρωί της Πέμπτης ο Στάινμαϊερ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στις 13:20, ο Γερμανός Πρόεδρος και ο Έλληνας ομόλογός του, θα μεταβούν στο «Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος», προκειμένου να παρακολουθήσουν εκδήλωση με θέμα «Νέοι και Μέλλον της Ευρώπης».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σταϊνμάιερ θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του Προεδρικού ζεύγους της Γερμανίας στην Ελλάδα, θα κλείσει με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η σύζυγός του, στο Προεδρικό Μέγαρο.