Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με αφορμή τη διαγραφή του πρόεδρου του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνου Μίχαλου, από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η κ. Δούρου υποστήριξε ότι η διαγραφή του κ. Μιχάλου από τη ΝΔ έγινε για «λόγους μειωμένης... κομματικότητας» και «έλλειψης κομματικής ορθοφροσύνης».

«Πόσο απέχουμε από την υπογραφή κομματικών πιστοποιητικών;» διερωτήθηκε η κ. Δούρου τονίζοντας πως «τέτοιοι είδους αποφάσεις δεν πλήττουν ένα άτομο, αλλά τη Δημοκρατία. Μειώνουν το “οξυγόνο” που παράγεται μέσα από την ενότητα διαφορετικών αντιλήψεων και δυνάμεων».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής με το ΕΒΕΑ, για την απονομή των Athens Start Up Awards 2018, η κ. Δούρου αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχουν οι δύο φορείς και τα κοινά σημεία που έχει με τον κ. Μίχαλο: «Για παράδειγμα, με την αφαίρεση και τη διαίρεση, δεν τα πηγαίνουμε καλά. Βρήκαμε έτσι το σημείο όπου τέμνονται δημιουργικά οι διαφορετικές αφετηρίες μας. Και το πράξαμε αυτό, χωρίς να εκχωρήσουμε, ούτε πολύ περισσότερο να χάσουμε την ταυτότητά μας. Πολιτική, κομματική, ιδεολογική. Πράγματα αυτονόητα στο πλαίσιο μιας κανονικότητας στη λειτουργία των θεσμών».

«Η συμμαχία που έχουμε συμπτύξει εδώ και πάνω από δύο χρόνια, Περιφέρεια Αττικής και ΕΒΕΑ, αποτελεί την έμπρακτη απάντηση, ότι μπορούμε πολλά και σημαντικά πράγματα όταν έχουμε συναντίληψη, κοινό σχεδιασμό, κοινή στρατηγική, κοινές πρωτοβουλίες», τόνισε η κ. Δουρού.