Κόντρα του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου και του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής του ΚΚΕ, προέκυψε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, με αφορμή το θέμα της μη ανάκρουσης του εθνικιστικού εμβατηρίου «Μακεδονία Ξακουστή» στις παρελάσεις για την επέτειο της Επανάστασης του ’21.

Ερωτώμενος σχετικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε πως «είναι ένα ωραίο πατριωτικό τραγούδι». Ο υποψήφιος του ΚΚΕ, παρενέβη, διορθώνοντάς τον και χαρακτηρίζοντας το κομμάτι «εθνικιστικό». Μάλιστα σημείωσε πως η εικόνα περί απαγόρευσης του εμβατηρίου είναι λανθασμένη και πως έως πρόσφατα οι κληρωτοί που αρνούνταν να το τραγουδήσουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους, είχαν επιπτώσεις. 

«Ο καθένας μπορεί να τραγουδάει ό,τι θέλει, αλλά η πραγματικότητα είναι αντίστροφη. Εμείς έχουμε φάει κράτηση στο στρατό και χιλιάδες παιδιά έχουν φάει κράτηση επειδή δεν τραγουδούσαν το Μακεδονία ξακουστή. Οι απαγορεύσεις και οι διαταγές πρέπει να σταματήσουν». Στη συνέχεια υπογράμμισε πως «Δε γίνεται να υποχρεώνονται να τραγουδούν εθνικιστικά συνθήματα για την Κόκκινη Μηλιά και τις αλύτρωτες πατρίδες», ενώ αναφερόμενος στον Β. Οικονόμου, τον προέτρεψε να μη χαϊδεύει τα αυτιά των εθνικιστών για να πάρει ψήφους.

«Αυτά είναι ανιστόρητα» αντέτεινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. 

(Το απόσπασμα από το 2:42 του βίντεο και έπειτα)