Την επιστροφή των 8 Τούρκων αξιωματικών που κατηγορούνται από τις αρχές της Τουρκίας που πήραν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το καλοκαίρι του 2016, ώστε να περάσουν από δίκη, ζητά ο Τούρκος πρέσβης στην Ελλάδα. 

Με συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolu, ο Μπαράκ Οζουγκεργκίν, δηλώνει συγκεκριμένα πως οι «8» «Πρέπει να δικαστούν από την τουρκική Δικαιοσύνη, αφού εκδοθούν». Ο Τούρκος πρέσβης αναφέρεται ακόμα στα πολλά θέματα αντιπαράθεσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σημειώνοντας πως «Όλα είναι περίπλοκα θέματα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να υπάρχουν οι δίαυλοι επικοινωνίας. Το συνεχές της διαδικασίας διαλόγου είναι κάτι που πάντα θέλαμε». 

Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο ίδιος αναφέρει πως «Αρχικά, πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία σχετικά με τη φύση του θέματος. Το ζήτημα της Κύπρου ανέκυψε το 1963, όχι το 1974. Στην πραγματικότητα, ακόμα νωρίτερα. Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν Τούρκοι στρατιώτες στο νησί. Η “ειρηνευτική επιχείρηση” το 1974, δεν ήταν ο λόγος της ύπαρξης του Κυπριακού αλλά αποτέλεσμά του» αναφέρει ο πρέσβης.