Την αμφιβολία του για το εμβόλιο, όπως και για τα κρούσματα αλλά και την ίδια την πανδημία του κορονοϊού, εξέφρασε ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Διαβάστε εδώ πως θα κλείσετε ραντεβού για το εμβόλιο

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κύριος Βελόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι δεν τον έχουν πείσει «η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και οι διάφοροι ειδήμονες που βγαίνουν στα κανάλια ότι το κάνουν χωρίς δόλο».

Διερωτήθηκε, μάλιστα, γιατί προβάλλονται στα κανάλια μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι, και όχι επιστήμονες που διαφωνούν, ενώ αναφέρθηκε σε «κρουαζιέρες» και «δωράκια» που δέχονται οι γιατροί από φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να πει δημοσίως στους πολίτες να εμβολιαστούν, γιατί... δεν είναι σίγουρος.

«Είναι η Pfizer ένα ευαγές ίδρυμα; Όχι»

Τις επιφυλάξεις του εξέφρασε, παράλληλα, και για την Pfizer, τονίζοντας πως «έχει πληρώσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ πρόστιμα για όλα όσα έχει κάνει στο παρελθόν».

Αναφορικά με το εμβόλιο, μάλιστα, ο κύριος Βελόπουλος έφτασε στο σημείο να αναφερθεί σε φάρμακο που δημιουργούσε τερατογενέσεις ενώ είχε λάβει έγκριση.

 Υπερασπίστηκε τα προϊόντα, ωστόσο, που ο ίδιος διαφημίζει υποστηρίζοντας πως δεν κάνει ποτέ λόγο για θεραπεία, αλλά μόνο για «ανακούφιση συμπτωμάτων».

«Ρατσισμός να υποχρεώνουν επαγγελματίες να εμβολιαστούν»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε, τέλος, στο «ρατσισμό που διέπει κάποιους», που αναγκάζουν τους πυροσβέστες και τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν γιατί «διαφορετικά θα απολυθούν», τονίζοντας πως «το σώμα μου το κάνω ό,τι θέλω».