Ένα βήμα πριν την προσχώρησή του στην Κ.Ο. της ΝΔ φαίνεται πως είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος εδώ και καιρό είχε αποχωρήσει από το Ποτάμι.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reader.gr, η προσχώρησή του στη «γαλάζια» Κ.Ο. είναι εξαιρετικά πιθανό να ανακοινωθεί σήμερα το μεσημέρι, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, τον οποίο ο κ. Θεοχάρης καταψηφίζει, όπως δημοσίως έχει πει.

Ο κ. Θεοχάρης εδώ και καιρό ήταν σε συζητήσεις για το πολιτικό του μέλλον. Προ ολίγων μηνών, έγινε συζήτηση για την επιστροφή του στο Ποτάμι, οι οποίες δεν καρποφόρησαν. Εν συνεχεία, το όνομά του ακούστηκε και για προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη τη θετική του προαίρεση ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, αν και ο ίδιος, μετά τις δηλώσεις Ζάεφ, εξέφρασε επιφυλάξεις και δεσμεύθηκε να αποκρυσταλλώσει τη στάση του, όταν έρθει η τελική συμφωνία στη Βουλή. Κατά πληροφορίες του Reader.gr, πάντως, εδώ και μερικές εβδομάδες άνοιξε δίαυλος επικοινωνίας του ανεξάρτητου βουλευτή με τη ΝΔ, με τον ίδιο να συναντάται προ ημερών και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο παρασκήνιο ακούστηκε, δε, ότι ο κ. Θεοχάρης θα έδινε το παρών στο συνέδριο της ΝΔ, αν και κάτι τέτοιο δεν έγινε. Όπως και να έχει, πάντως, ο ίδιος φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στη μετακίνησή του στη ΝΔ, ενώ την Κυριακή, μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, τόνισε ότι, όσα πιστεύει, είναι πιο κοντά σε αυτά που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εφόσον, λοιπόν, η προσχώρηση του κ. Θεοχάρη ολοκληρωθεί και τυπικά, η ΝΔ θα αριθμεί 78 βουλευτές, ενώ η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να υπολογίζει στην ψήφο του για τις Πρέσπες.