Με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά σήμερα στις 19.00 στο Σπόρτινγκ ανοίγει ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος για το ΚΙΝΑΛ, ακριβώς ένα χρόνο μετά συμμετοχή 212,000 ψηφοφόρων και την εκλογή της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία του.  Και μπορεί οι δημοσκοπικές προσδοκίες που είχαν τότε καλλιεργηθεί να μην επαληθεύτηκαν στις επόμενες μετρήσεις, ο στόχος όμως της Χαριλάου Τρικούπη είναι να καταστήσει το κόμμα ρυθμιστή των μετεκλογικών εξελίξεων. Σε αυτό το πλαίσιο η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ζητήσει ισχυρή εντολή από τους εκλογείς ώστε το ΚΙΝΑΛ να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στο μετεκλογικό τοπίο και θα εξαπολύσει ταυτόχρονη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Οι αφορμές άλλωστε που δόθηκαν μόλις τις τελευταίες τρεις μέρες ήταν αρκετές. Η νέα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο SPD ενόχλησε τη Χαριλάου Τρικούπη τη στιγμή μάλιστα που οι δηλώσεις που έκανε ο Πρωθυπουργός για “καθαρό μυαλό” τον Ιούλιο του 2015 σχολιάστηκαν με σκωπτικό τρόπο από το ΚΙΝΑΛ: “ποτέ στην ιστορία ένα «καθάρισμα» δεν στοίχισε τόσα πολλά, σε τόσους πολλούς”, σχολίαζαν στη Χαριλάου Τρικούπη, για τα 200 δις που υπολογίζουν το κόστος της κωλουτούμπας του 2015. Στον αντίποδα, η ιστορία που συντηρήθηκε από τον δεξιό τύπο και ήθελε 19 εκατομμύρια ευρώ να έχουν βρεθεί σε σπίτι παλιού στελέχους του ΠΑΣΟΚ - είδηση που διαψεύστηκε από την ελληνική αστυνομία, έδωσε αφορμή για αντεπίθεση από πλευράς της Χ. Τρικούπη, που επί της ουσίας ταύτισε τον Καραμανλισμό με τον Πάνο Καμμένο: “Πρωταγωνιστές των fake news και πάλι οι γνωστοί εκφραστές του Καραμανλισμού, οι θερμοί υποστηρικτές του ομοϊδεάτη τους Υπουργού των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που ως γνωστόν ειδικεύεται διαχρονικά στις προβοκάτσιες”.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε χθες σε συνέντευξή της σε εφημερίδα της Ρόδου ένα περίγραμμα της διμέτωπης επίθεσης που αναμένεται να εξαπολύσει το επόμενο διάστημα: “Τσίπρας και Μητσοτάκης τσακώνονται ποιος είναι ο πιο καλός ο  μαθητής στη Σχολή Λιτότητας του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να παίζουν με τις τύχες του τόπου μας. Αρκετά με αυτό το «τανγκό ανευθυνότητας». Αρκετά με αυτό το στημένο δικομματικό παιχνίδι, που εντείνει  την πόλωση και το διχασμό”, είπε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και κάτι αντίστοιχο αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα. Στόχος της Χαριλάου Τρικούπη είναι να αυξήσει τους αντιπολιτευτικούς τόνους σταδιακά μέχρι τις εκλογές, αφού βλέπει ότι ναι μεν υπάρχει ένα συσπειρωμένο εκλογικό ακροατήριο που παραμένει πιστό στο κόμμα, την ίδια στιγμή όμως η πόλωση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς τις εκλογές λειτουργεί απειλητικά και μπορεί να κόψει ψήφους και ποσοστό από την επίδοση του ΚΙΝΑΛ.

Σήμερα πάντως μεταβαίνει στο Παρίσι ο Σταύρος Θεοδωράκης όπου θα συμμετάσχει στο Φόρουμ για την Ειρήνη που διοργανώνει η Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από το τέλος του  Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Στα πλαίσια της επίσκεψης του στο Παρίσι ο επικεφαλής του Ποταμιού θα συναντηθεί με την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Nathalie Loiseau καθώς και με τον πρόεδρο του κόμματος  En Marche Philippe Grangeon, με προφανή στόχο του Σταύρου Θεοδωράκη να συνταχθεί με το κόμμα Μακρόν στις ερχόμενες ευρωεκλογές.