Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ζητά η Νέα Δημοκρατία, ώστε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ενημερωθούν σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές σε «μείζονος σημασίας εθνικά θέματα» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή το plan B που παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ.

Στην σχετική ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, σημειώνει ότι «κρίνοντας πως οι σοβαρές γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει η χώρα σε καίρια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως στο Σκοπιανό και στην έντονα συζητούμενη επανεκκίνηση των προσπαθειών για την επίλυση του Κυπριακού, θεωρεί επιτακτική την ανάγκη διεξαγωγής μιας ουσιαστικής κοινοβουλευτικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων».

«Κατόπιν τούτου οι βουλευτές της Ν.Δ. που είναι μέλη της εν λόγω Επιτροπής ζητούν την άμεση σύγκλησή της, προκειμένου οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας κ. Ν. Κοτζιάς και Π. Καμμένος να ενημερώσουν από κοινού και αναλυτικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις κυβερνητικές επιλογές τους στα εν λόγω μείζονος σημασίας εθνικά θέματα» συνεχίζει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.