Έντονη κόντρα φαίνεται πως προκλήθηκε μεταξύ των υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη Βουλή.

Πάνος Καμμένος και Νίκος Κοτζιάς, αντάλλαξαν σύμφωνα με πληροφορίες βαριές κουβέντες, με αφορμή την τοποθέτηση του δεύτερου, που κατηγόρησε λίγο πολύ πως ο υπουργός Άμυνας με το plan B που παρουσίασε στις ΗΠΑ υπονόμευσε την εξωτερική πολιτική της χώρας, ενώ «πυροσβεστικό» ρόλο φέρεται να ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, φαίνεται πάντως πως διαβεβαίωσε ότι κανείς εκ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δεν πρόκειται να συνταχθεί με νέα ενδεχόμενη πρόταση μομφής. 

Όταν ρωτήθηκε σχετικά εξερχόμενος του υπουργικού συμβουλίου, ο Νίκος Κοτζιάς απέφυγε να απαντήσει για την κόντρα.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ φαίνεται να χάνει οριστικά τον έλεγχο του κόμματός του και συγκεκριμένα η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, φέρεται να εξέφρασε και ανοιχτά την άποψή της για ψήφο κατά συνείδηση όταν η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στην ελληνική βουλή.

Αντίστοιχη στάση, έχουν δηλώσει πως θα κρατήσουν, τόσο ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο οποίος δήλωσε πως πρώτα θα την ψηφίσει και έπειτα θα παραδώσει την έδρα του, ενώ προς αυτή την κατεύθυνση μοιάζει να κινείται και ο Τέρενς Κουίκ. Ο τελευταίος ναι μεν δεν είναι βουλευτής, είναι όμως ο επιλαχών σε περίπτωση που ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος θελήσει πράγματι να παραδώσει την έδρα του.