Όπως έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η ΝΔ θα στηρίξει τους περιφερειάρχες που και στις προηγούμενες εκλογές είχαν αναδειχθεί με τη στήριξη του κόμματος. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει προφανώς και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος θεωρείται άκρως πετυχημένος στο έργο του, αν και το 2014 είχε κατέβει και είχε κερδίσει τον τότε επίσημο γαλάζιο υποψήφιο Γιάννη Ιωαννίδη σαρωτικά. 

Ο κ. Τζιτζικώστας, λοιπόν, προφανώς και στηρίζεται από τη ΝΔ στη μάχη για μια νέα θητεία που θα δώσει στην περιφέρειά του, όπου, άλλωστε, θεωρείται και το μεγάλο φαβορί. Αυτή η στήριξη θα επισημοποιηθεί και δια της σημερινής παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρευρεθεί στον εορτασμό του πολιούχου της συμπρωτεύουσας, του Αγίου Δημητρίου. Στον Άγιο Δημήτριο, οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας θα έχουν εκείνο το…ενσταντανέ που θα επισημοποιήσει τη γαλάζια υποστήριξη, ενώ ο περιφερειάρχης θα είναι και στο πλευρό του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην πόλη. 

Πάντως, σε ό,τι αφορά τη Θεσσαλονίκη, η μεγαλύτερη εκκρεμότητα για τη ΝΔ ακούει στο όνομα «Δήμος», μιας και αναζητείται το πρόσωπο που θα στηριχθεί στον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, με αρμόδιες πηγές να εκτιμούν συζητώντας με το Reader.grότι εντός των επόμενων ημερών και με ορίζοντα έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, η εν λόγω εκκρεμότητα θα έχει επιλυθεί.